Beogradska mesta sa najlepšim terasama


Koliko puta vam se desilo da poželite da popijete piće u nekom kul kafiću/restoranu sa prostranom terasom, a uz to i da imate dobar pogled?

Verovatno nam se svima desilo, barem jednom, da poželimo da kasno popodne ili zalazak dočekamo na otvorenoj terasi, zagledani u Beograd.

Za toplo, letnje vreme su kao stvorene sledeće preporuke mesta koje sam izdvojila za vas. Na vama je da odaberete koje mesto vam se najviše dopada i uživate!


Sinnermann jazz club


Svakako jedno od popularnih i nezaobilaznih mesta za strance, ali i za nas domaće jeste Sinnermann jazz club. Opuštena atmosfera kojom odiše ovaj kafić, kao i pogled na Trg Nikole Pašića, neke su od karakteristika Sinnermann-a. Nalazi se na vrhu zgrade Doma Sindikata (sada Kombank dvorane) i definitivno je must-visit ako se nađete u blizini centra grada. P.S. Preporučujem točena piva!



Podrum WineArt


Za ljubitelje vina, samo ime WineArt zvuči dovoljno primamljivo. Ipak, čak i da to niste, svakako je vredno posetiti Podrum i uživati na njegovoj otvorenoj terasi, sa pogledom na Dorćol. Bela boja koja preovladava na Podrumovoj terasi odaje utisak čistoće i na neki način smiruje. Šta više poželeti nakon napornog dana? Možda još neki vetrić koji pirka sa mora, ali dobro sad, nećemo biti neskromni!


Restoran Caruso


Nešto formalnijom atmosferom odiše restoran Caruso, mada to definitivno ne treba da bude prepreka za njegovo posećivanje. Pogled koji se pruža sa vrha zgrade dovoljno je zapanjujuć da zaboravite bilo kakav problem koji vas tokom dana muči. Ovaj restoran bi mogao biti odličan izbor za proslavu nekog poslovnog ili životnog uspeha. Nemojte da bude da vam nisam rekla!

Heritage rooftop bar


U sklopu Heritage hotela, na vrhu njegove zgrade nalazi se rooftop gastro bar. Pored toga što je pogled fantastičan, a usluga vrlo ljubazna, i sam dizajn ovog mesta je moderan i upečatljiv. Ovo je jedna od onih lokacija na kojima ćete poželeti da dočekate zalazak sunca, uz dobro društvo i dobro piće. Udaljenost od centra grada upravo daje dozu „izolovanosti“, koja nam je ponekad svima potrebna. Preporučujem da dođete nešto ranije, kako biste zauzeli najbolje mesto s pogledom na Dunav!


City Garden


Ko kaže da centar grada mora da bude déjà vu? Kao što mu i samo ime kaže, City Garden u neku ruku i jeste gradska oaza mira, u sred centra. Nalazi se u Rajićeva Shopping Centru, na pretposlednjem spratu: mislim da ovo dovoljno govori o prelepom pogledu koji se odavde pruža. Spoj modernog dizajna i dobre usluge je uvek dobitna kombinacija. P.S. Preporučujem isprobavanje nekog kolača!


Jazz Bašta


Mesto koje definitivno predstavlja odgovarajući izbor za sunčane, letnje dane ili večeri. Pored živopisnih detalja u kojima se može uživati, tu su i povremene svirke (mada to u ovom trenutku preporučujemo da se izbegava, ali u srećnijim okolnostima ovo je razlog više za posetu!). Jazz Bašta je jedno od onih mesta na kojima ćete uvek, koliko god puta svraćali, primećivati neki detalj koji vam je prethodnog puta promakao. I, na kraju krajeva, ima li šta bolje od ušuškanog mesta, savršenog za beg od gradske gužve?



Da ne spominjem da u toku trenutne loše epidemiološke situacije, otvoreni prostor predstavlja najbolju opciju prilikom odabira kafića. Kada se saberu sve dobre strane otvorenog prostora (odnosno terasa) u ugostiteljskim objektima, vrlo lako ćemo doći do jednostavnog rešenja – leto je lepše i lakše provesti na terasi!
Fotografije by Anđela Petrovski

♡ Nađite me: 
instagram @danijela.girly.world 
(moj ,,lični'': @kompletan.andjeo)
mail: girly.world452@gmail.com

1 comment:

  1. Wow, terase su stvarno predivne! Najrađe bih se sad zavalila u jednu od tih stolica i bezbrižno ispijala kavu. Ako budem imala su sreću da jednog dana posjetim Beograd, imati ću ovaj post na umu. :)

    Savršen nered

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)