SPA detox day



Svi zaslužujemo da sebi s vremena na vreme organizujemo potpuni detox dan ili veče. Koliko god zauzeti bili, vreme koje sebi posvećujemo je najvažnije. Svako bira na svoj način kako će sebi ugoditi: to može da bude filmski maraton u pidžami celog dana, ili recimo feniranje kose i prirodne maske na licu.

Tu sam samo da vas podsetim da budete sebi važne. Budite sebi prioritet. Sve te obaveze, sudovi, domaći, učenje, posao, fakultet, škola, pisanje, fotografisanje... Šta god vas opterećuje - samo zaboravite na to. I mislite na neku savršenu, nestvarnu plažu na drugom kraju planete. Da ne kažem na Havajima ili Baliju, to je već izvikano. Neka bude neka divlja plaža, na zabačenom mestu planete Zemlje. I oseti miris mora. Zvuk galebova i talasa. Miris soli koji gotovo osećaš na jeziku. Pauza. Otpijaš gutljaj svog omiljenog voćnog soka. Vraćaš naočare za sunce i šešir, nastavljaš da se sunčaš.

Hm... A šta ako letnja varijanta nije tvoj fazon?
Ništa, smišljamo onda novu sliku: belina je svuda oko tebe, sneg. Skijaš se, osećaš kako adrenalin teče tvojim venama, uzbuđuje te još više i tera te da samo ideš, spuštaš se, kliziš niz planinu, vešto izbegavajući svaku prepreku. Osećaš se maltene kao na takmičenju. Kao da letiš. Kad se završi uživanje na snegu, odlaziš u toplu kuću/apartman i spremaš čaj, dok u glavi smišljaš koji bi film trebalo pustiti. Oseća se miris kolačića iz obližnjeg restorana i odlučuješ da samo maaalo baciš pogled šta tamo ima. Veče se završi tako što uživaš u omiljenoj hrani sa drugaricom/dečkom/članom porodice, koji je baš maločas stigao na odredište, odlučan da s tobom podeli ostatak tvog odmora.

Ideja za maštanje je bezbroj. Evo vam još jedan zadatak o kom bi valjalo porazmisliti: smislite scenu raftinga i cele priče, adrenalinskog naleta i zabave sa društvom.
Ili planinarenje. Spavanje pod zvezdama.


VOLITE PRVO SEBE, DA BI NEKO DRUGI MOGAO DA VOLI VAS.

Javite mi svoje utiske, razmišljanja, predloge i maštanja.
Pratite Girly world na instagramu.

2 comments:

  1. Amazing post...thanku for sharing this lovely post with us....we are waiting for your another write up..
    visit us:- Customized your Gift on this Valentine day

    ReplyDelete
  2. Predivno si ovo srocila, slazem se da treba sebi da budemo na prvom mestu, da se uvek pocastimo nekom sitnicom ili napravimo mali predah od svih obaveza. Ali nista ne opusta toliko dobro kao topla mirisljava kupka. Ja cu da zamisljam da sam na pustom ostrvu hahh! :) <33

    Dear Miss Modern: Zavirite u moj planer | Instagram: @https.katt

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)