Preporuke filmova | Avgust 2018



U ovom postu predstavljam vam filmove koje sam odgledala u poslednje vreme i koji su mi se svideli, ali i neke koji nisu. Lično uživam u preporukama filmova, serija i knjiga, tako da se nadam da ćete i vi.
Na instagramu (zapratite profil) sam postavila anketu, pitajući da li biste više voleli preporuke filmova ili youtube kanala. Filmovi su pobedili! 


Frida (2002)


Prelepa Selma Hajek u ulozi Fride Kalo. Divni kadrovi, ili što bih ja rekla: ,,Prelepa je fotografija ovog filma. Ako razumeš šta hoću da kažem?''. Jako me inspiriše priča o Fridi i njenom životu i stvaralaštvu, tako da ne čudi što sam u ovom filmu uživala.
Žanr: biografski, drama, romantičan


Loving Pablo (2017)

 
Kada sam videla trejler ovog filma (što obično ne radim), oduševila sam se i definitivno odlučila da ću ga uskoro gledati. Uhvatio me period kada sam se interesovala za Pabla Eskobara (dopada mi se serija Narcos), i tada sam gledala ovaj film. Drži pažnju, prikazuje pojedinosti iz života najvećeg narko-bosa na svetu. Razume se, sve se vrti oko Pabla, međutim važnu ulogu u filmu igra Penelope Kruz, koja tumači Pablovu ljubavnicu, novinarku.
Žanr: biografski, drama, krimi


Spirited away (2001) / Začarani grad


 Priznajem da nikada nisam pružila šansu japanskim animiranim filmovima tzv. anime. Nakon nekoliko odgledanih (Groblje svitaca, Your name), shvatila sam da je to bila poprilična greška.
Ovi filmovi su... jednom rečju: drugačiji.
Samim tim što nisam navikla i ne znam previše o Japanu i njihovoj kulturi, istoriji i svemu ostalom, pravi malu misteriju dok gledam anime.
Konkretno u ovom se radi o tome da devojčica na putu preseljenja sa roditeljima svrati na čudno mesto koje izgleda kao živ grad ali bez ljudi. Ostaje zarobljena i mora da pronađe način da se vrati u stvaran svet. Na svom putu će upoznati razne ljude, životinje, bića, duhove i šta god već još...
Jako zabavan film.
Žanr: animirani, avanturistički, porodični


The kissing booth (2018) / Štand za poljupce


Slatka devojka, El i njen najbolji drug Li su smislili originalan način da privuku pažnju svojih vršnjaka na jednoj od žurki u školi: osmislili su štand za poljupce! U filmu pratimo dešavanja iz Elinog života, njen odnos sa Lijem i njegovim starijim bratom. Još jedna zanimljiva činjenica je da su El i Li rođeni istog dana, pa su samim tim ceo život bili neraskidivo povezani. Na početku filma je mnogo simpatično prikazano ubrzano Elino odrastanje i događaji koji su ga obeležili.
Iskreno sam uživala gledajući ovaj film, iako ima kliše (ili što bih ja rekla bljuc) scena i replika, svejedno ga preporučujem! Sladak, tinejdžerski ali kvalitetno odrađen film.
Žanr: tinejdž, drama


Ocean's Twelve (2004)

Ovo je drugi deo filma Ocean's Eleven, koji mi se više dopao. Ukratko, u filmovima se radi o razrađenim pljačkama kazina ili muzeja. Sve je jako moćno odrađeno i prosto je uživancija. E da, i ne mogu da se odlučim ko mi je više hot: Džordž Kluni, Bred Pit ili Met Dejmon? Koga bi vi izabrali?
Žanr: krimi, triler

*                                     *                                     *

Dešava se i to da odgledam filmove koji me ne oduševe... Ali, kad se to desi, na neki način mi bude drago jer mi to govori da ipak imam određeni ukus i osećaj za filmove koji pratim, a ne da mi se sve što odgledam dopadne.

Ovaj put to su filmovi:

Sin City (2005)


Odrađen je kao crno-beli film, sa elementima nekih, pretpostavljam, simboličnih boja. Kasnije saznah da je ideja bila da ovaj film predstavlja prvi takav koji bi bio
ekranizovani strip. Ali ako mene pitate... to i nije baš uspelo. Podeljen je u nekoliko delova, koji su na čudan način povezani (to je Tarantinovo maslo).
Nije mi se svideo zbog toga što imam osećaj da je loše urađen, bukvalno kao da mi vređa inteligenciju. Gledala sam ga sa još 5 osoba, popila kritike kako ne umem da izaberem film, ali sve u svemu složili smo se da Sin City nema opravdano ocenu 8 na imdb. Zaista mi nije jasno šta se ljudima ovde sviđa, no dobro - svi smo različiti.

My best friend's wedding (1997)


Ne mogu da kažem ''nije mi se svideo'', ali me iznervirao na kraju. Da ne bih spojlovala, neću da kažem zašto i šta me iznerviralo - odgledajte i saznajte. Uglavnom, film je okej, ali me iritirala Kameron Dijaz, koja glumi verenicu čoveka u koga je Džulija odlučila da se zaljubila. Zvuči spetljano, but believe me... it is!


To je to što se tiče mojih preporuka!
Pišite mi šta se kod vas gledalo ovih dana?
Da li ste neki od ovih filmova gledali?

Nađite me:
instagram @blog.girly.world (moj ,,lični'' --> @kompletan.andjeo)
mail: girly.world452@gmail.com

facebook: https://www.facebook.com/girlyworld07

9 comments:

  1. Čim sam videla Loving Pablo, znala sam koji je naredni film koji ću da gledam 😂 Gledala sam Narkos, i da budem iskrena, ova novinarka mi je malo išla na živce, jer je, jelte, Pablova ljubavnica, a iritira me kad vidim da neko može tako ladno da bude s oženjenim likom, ali dobro. I ostali filmovi mi deluju okej, mada nisam nijedan gledala, niti čula za njih.
    Jako interesantan post, Danijela ❤️

    The girl named Ana

    ReplyDelete
  2. Super lista! Gledala sam neke of filmova,ali definitivno cu pogledati film o Fridi. 😃

    PajaMala.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Prosto o bo ža vam da čitam preporuke filmova i serija, a i volim da ih pišem. Od ovih sam gledala Spirited Awaz i The Kissing Booth ali i ostali mi deluju jako zanimljivo, pogotovu Frida!

    Books&Tea

    ReplyDelete
  4. Volim ovakve postove,jer sam veliki ljubitelj filmova i jako volim da ih gledam.Neki od ovih ce mi se sigurno svidjeti.Inace nisam gledala nijedan.Super post.:)

    sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ReplyDelete
  5. Ne čudi me što nisam odgledala ni jedan od tih, izgleda da ja nikad ne odgledam ono što su već svi haha npr. Titanik sam zadnja gledala, Gospodar prstenova nisam gledala, nisam gledala Pirate sa Kariba, Kum, neke o Hariju Poteru.... Ja ne znam šta je sa mnom hahaha.. Hvala na listi sigurno ću gledati neke od tih filmova, super post!

    milicaimp.blogspot.rs

    ReplyDelete
  6. Ne mogu da verujem da nisam ogledala ni jedan odavde, a svi izgledaju toliko zanimljivo <3 Definitivno cu im dati sansu. Neki su me posebno zaintrigirali. Odlican post, kao i uvek <33

    Novi post je na mom blogu (vezan za prvi yt video), pa bih mnogo volela da bacis pogled----
    https://mellowcent.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Odličan post, većinu ovih filmova sam pogledala. Najviše mi se sviđa film Kissing booth njega sam morala gledati dva puta :)

    GIVEAWAY NA MOM BLOGU, SUDJELUJ!!
    https://doroty4.blogspot.com/2018/08/heklano-se-vratilo-u-modu-giveaway.html

    ReplyDelete
  8. Ni jedan film odavde nisam odgledala,ali svi deluju interesantno.''Loving Pablo''mi se čini sjajnim i planiram da ga uskoro odgledam.Post je sjajan!
    https://thecword0.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Hvala na prijedlozim, za divno čudo nisam gledala nijedan navedeni film, ali mislim da hoću, jer ću svakako imati više slobodnog vremena

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)