Osećaj ušuškanosti i sreće
Subota je. Moj omiljeni dan u nedelji. Osećam se srećno, ispunjeno, ušuškano. Po kući smo se razmilele Tamara (mlađa sestra), Lara, Petra (male sestrice po ujaku) i ja. Na televizoru zuji neki dečiji kanal - klasika kada one dođu. Osećam toplinu na svojoj koži. Ali ne onu koja dolazi spolja, koja dolazi od radijatora. Ova toplota dolazi iznutra. Srce mi je puno. Srećna sam.

Kućom se širi miris kuvanog krompira i šargarepe. Nas četiri gledamo crtaće. A onda nam dosade. Zatim odemo i crtamo. Kada nam i to dosadi, okrenemo se gledanju spotova i slušanju muzike. Neko kaže nešto smešno, pogledamo se i sve prasnemo u smeh. Jedemo mandarine, a njihovu koru ostavljamo na radijatoru kako bi se miris proširio.


Lara čim je došla, s vrata je najavila svoju baletsku predstavu u kojoj učestvuje za dve nedelje. ,,Dado, hoćeš da dođeš?'', pita me i gleda krupnim očima.
,,Naravno da ću da dođem!'', odgovaram joj i ljubim je u kosu.

Primećujem prizor koji se pruža kroz debelo staklo prozora: sneg koji veje. Izgleda kao veštački; je li moguće da je toliko lep da ga mešam sa lažnim. Ipak, držim se razmišljanja da sneg volim samo dok ga gledam kroz prozor i uživam u njegovom estetskom izgledu. :)

Bože, kako su divne.
Kako volim subotu.
Koliko volim ovakve dane.


14 comments:

 1. Predivan post. Uzivaj u ovom vikendu

  Blog: MagdalenaŠ.

  ReplyDelete
 2. Divan post, moram priznati da sam se ja baš danas ovako nekako osjećala, cozy, jer je čitav dan padao snijeg

  Delilah's Stories | Filmtastično

  ReplyDelete
 3. Bože kako ja volim tvoje postove i energiju kojom zračiš :). Ovo je nešto fenomenalno, uživanje u sitnicama ma sve.. Srećno na toj predastavi!

  novi post perfecthigh136.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Kratko ali slatko, baaas sam uzivala, zaista divno napisano! :) <33

  Dear Miss Modern: What's on my phone? | Instagram: @https.katt

  ReplyDelete
 5. Kratko ali efektno. Dopalo mi se kako si mi dala taj osećaj ušukanosti i slika koju si koristila je prelepa, ovde kod mene je konačno pao sneg mada nešto ne miriše da će da se zadrži svejedno pokušavam da stvorim sebi atmosferu ušukanosti što više mogu. I ovaj post čitam uveče, ugašeno svetlo i gori mi mirišljava sveća i baš uživam :)

  Mademoiselle S.

  ReplyDelete
 6. Nadam se da ćeš uživati na predstavi, a za post imam reči hvale. Kratak ali, sladak. Jer mi se svidja način na koji pišeš. 💋

  ReplyDelete
 7. Sve si tako dobro opisala da sam sve mogla zamisliti, divnoo! Subota je i moj najdraži dan♥

  nevergiveup656.blogspot.hr

  ReplyDelete
 8. Mogu da osetim atmosferu dok čitam, zaista predivno napisano. :)

  The Fashion Spell | Instagram

  ReplyDelete
 9. wonderfull post... thanks for this amazing post with us...keep posting.
  Work with the pen that suits your hands

  ReplyDelete
 10. Neverovatan post! Da li si ikada razmisljala da se bavis pisanjem? Imas nevrovatno mnogo talenta ❤. Volela bih da procitam jos nesto tvoje, tako da se nadam da ces pisati jos ovakvih postova.
  Morala sam da ga procitam dva puta koliko mi se svideo 💕

  Volela bih da pogledas i moj novi post, ako hoces -----
  mellowcent.blogspot.rs

  ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)