Recept: Piletina sa paprikom u paradajz sosu
Znam, pomislićete da nisam normalna kad vidite ovoliki naslov. Zapravo nije uopšte komplikovano kao što (možda) zvuči. Opustite se, eksperimentišite, istražujte, uvek ćete naći nešto zabavno!
Kako mi je prošli vikend maltene prošao u znaku kuvanja, dosetila sam se da bih nešto od tih specijaliteta mogla da fotkam i podelim s vama.
Potrebni sastojci: - belo meso (oko 500g)
- glavica crnog luka + čen belog (ako deluje da će biti preljuto, verujte mi da luk postane pri dinstanju sladak i samo ulepšava ukus celokupnom jelu, tako da verujte sebi a i meni na reč! :D)
- 2 crvene + 2 zelene paprike sitnije iseckane
- paradajz sok (preporučujem domaći, ali koristite onaj koji imate)
...Postupak: na ulju propržite luk, dodate malkice vode i ostavite da se dinsta. Zatim belo meso, pržite/dinstate ga dok ne pobeli. Paprike idu posle piletine, i za kraj - paradajz sos i začini! Nikako ne zaboravite začine - lično volim so, biber, origano i bosiljak.
Finalni ,,produkt'' ovog eksperimenta:
Ajme izgleda preukosno!
ReplyDeleteJa volim bijelo meso na doslovno sve načine, jedino možda bih izbjegla papriku kao prilog, a dodala rižu ili nešto slično jer paprika mi ne odgovara nikako, ostalo odlično, stvarno preukusno izgleda! ☺♥
IvaFashionDiary
Ovo izgleda preukusno i jednostavno je da se napravi. Mogla bih da probam, obzirom na to da uvek imamo te sastojke. Piletinu obožavam! Hvala za recept. ♥
ReplyDeletewww.hi-stylish.com
Ajoj ja sam veliki gurman tako da se jako jako obradujem kada vidim postove nalik ovom! Takodje obozavam i da kuvam a ovaj recept izgleda bozanstveno, jako ukusno i lako za pripremanje! Hvala na podeljenom receptu, rado cu isprobati, divan post!
ReplyDeleteVisit me, and follow If you didn't/want. Hope see you soon, dear friend. Maleficent
Odličan post, draga.
ReplyDeleteSve pohvale za ovaj prelijepi recept.
Piletina izgleda jako ukusno.
Hvala ti što si sa nama podjelila ovaj recept.
Moraću da ga isprobam. :)
https://amaterskaumjetnost.blogspot.ba/
Obožavam ovake recepte, a i piletinu. Kad probam, javit ću ti dojmove :)
ReplyDeleteBest coffee shops in Zagreb: moonstears.com
Iskrena da budem, ja i kuhinja smo Rusija i Amerika, na naš način..što dalje to bolje, jer zna se, čim moja noga kroči tamo, ili će nešto da se polomi, ili da se prospe i gotovo jedini recept koji umem ubosti a ne izazvati treći svetski rat jesu famozne krofne, koje su se svima popele na glavu..da, tako da, verovatno neću pokušati ništa sa ovim receptom, jer..bolje😊
ReplyDeleteAnonimni pisac
Odličan recept, jako mi se sviđa. Morala sam ga zapisati zato što mi izgleda fenomenalno i jako ukusno.
ReplyDeletehttp://stroongana.blogspot.hr/