BelgradePlaces #1: Kafeterija


Odlučila sam da započnem novu rubriku na blogu. Spojivši lepo i korisno, biće to dobitna kombinacija. Koliko volim da se šetam i upoznajem skrivene delove mog Beograda - nije neka novina. Čak se i na instagramu trudim da budem u toku sa svim lepim skrovištima po gradu, pa imam čitavu kolekciju lokala koje bih volela da obiđem.
U ovoj rubrici ću vam predstaviti neke od mojih ,,otkrića'' i sprovesti vas kroz interesantna beogradska mesta. Tako da, ako dolazite na nekoliko dana ovde, a nemate ideju gde biste mogli da odete - nadam se da će vam moji tekstovi i slike dati ideju. Isto tako, ako ste Beograđanin - možda vas inspirišem da odete na neko novo mesto, probate neku drugačiju stvar, eventualno se izgubite usput ali i to je deo avanture!



Kafeterija je mesto u srcu grada gde ćete se osećati magično. Čim zakoračite u ovu oazu, oduševićete se enterijerom kao i veličinom samog mesta. Nije neobično zateći poslovne ljude u odelima kako predah traže u kafi, ili pak skroz opušteno obučene face koje su zadubljene u monitor svog računara. Izgledaju kao da rade nešto baš bitno, tako da ih neću ometati svojim pogledom. Prelazimo dalje, oči mi šaraju po prostoriji. Beograd je grad gde ćete u svako doba dana i noći zateći pune kafiće. Uvek negde ima nekoga, uvek se nešto dešava. Ta dinamika je nešto što me posebno vezuje za moj grad. Tu su i dve drugarice koje živahno razgovaraju, trudeći se da jedna drugoj što bolje objasne nešto kroz gestikulaciju ruku. Momak i devojka, sede u ćošku i gledaju nešto na telefonu. Smeju se. Srećni su.

A i ja sam.




Ono što bih takođe pohvalila je usluga. Čim sednete, konobar vam prilazi i dobijete flašu vode sa nanom (rekla bih da je to nana unutra?) i preslatke plitke čašice, koje u trenutku poželite da spakujete u torbu i odnesete kući. Ipak, nemojte baš toliko dopuštati sebi... :-D



Moj izbor je bila rose diamond kafa u obliku kapućina. (Malo mi je nejasan bio momenat oko poručivanja kafe - tu su black diamond i rose diamond kafe pa u obliku: espresa, kapućina, moke, latte-a... Morate mozak da uključite malkice)

Ono što mogu da kažem za ovu kafu je da sam bila o-d-u-š-e-v-lj-e-n-a. Kako ukusom kafe pri samom gutljaju, tako i ukusom koji se zadržava nakon. Znate sigurno, ako pijete kafu, da ponekad ostane onaj grozan osećaj u ustima? Toga ovde nije bilo, već osećaj bude nekako ,,svilenkasto-rozikast''.


Ono što mogu da kažem je da su cene oko 100 dinara iznad prosečnih, znači kafa je oko 350 dinara. Mislim da je za ovakvo uživanje zaista vredno izdvojiti malčice više novca nego inače.
Obavezno zauzmite mesto na poslednjem spratu, gde će vas, sem odličnom kafom počastiti i divnim pogledom.



Adresa: Kralja Petra 16
Enterijer/eksterijer: 5/3
Usluga: 5/5
Cene: 4/5





Uživajte u svemu što vam se pruža, smejte se i carpe diem!

12 comments:

  1. U Beograd dođem barem jednom godišnje i svaki put se iznova oduševim ljepotom grada. Mnogo je lijep i zaista se ima u čemu uživati. Također, mnogo mi se dopao ovaj post jer sam uvijek u potrazi za nečim drugačijim i nesvakidašnjim ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    ReplyDelete
  2. Kafetarija stvarno izgleda predobro! Ne živim blizu Beograda pa nisam u mogućnosti je posjetiti, a kako živim i na selu rijetko kada idem u kafiće. :)

    Novi post -> Fantastiko World

    ReplyDelete
  3. Ajoj, zaista predivno mesto! Jako mi se dopada! Predivno je uradjeno, i uredjeno, cini se kao sjajna atmosfera za kratki odmor!
    Sjajan post draga, predivne fotografije.

    New post is on my blog. Visit me, Maleficent

    ReplyDelete
  4. Obožavam ovakve postove zato što su uvijek puni zanimljivih mjesta i predivnog interijera. Nikad nisam bila u Beogradu, ali nadam se da jednom hoću. Fotke su odlične♥

    nevergiveup656.blogspot.hr

    ReplyDelete
  5. Kakva slucajnost! Pocetkom ovog meseca sam posetila Beograd na par dana i drugarica mi je predlozila da posetimo Kafeteriju jer se ona odusevila kada je prvi put krocila unutra. Ja naravno nisam mogla da je odbijem. I sad sve ovo sto si ti gore iskuckala, kao da sam ja napisala. Prvo, ovoliku trospratnicu od kafica nikad nisam videla, sa ovako uredjenim enterijerom! Drugo, nisi jedina kojoj je konobar odmah pri dolasku ostavio flasu vode sa tom "nanom" ili cime vec i preslatkim casama - dakle usluga im je veoma dobra, slozila bih se. Ne znam da li si bila u toaletima koji su skroz dole, ali mogu reci da su i oni fenomenalno uredjeni, sa velikim divnim ogledalom. Da je skupo, to zaista stoji, ali mislim da vredi posetiti ovo mesto jer ostavlja veliki utisak. Sa sobom sam odavde ponela jednu predivnu uspomenu i zbog toga mi je mnogo drago. Slazem se sa svim sto si napisala. Zato i rekoh da ovaj post kao da sam ja pisala. P.S. moj izbor je bio blue diamond kapucino. :) <33

    GIVEAWAY

    ReplyDelete
  6. Ovdje se čini kao divno mjesto za odmor,za razgovor sa nekim.Slike su predivne,baš šteta što u mm gradu nema ništa ovako slično.♥

    Bella Place.

    ReplyDelete
  7. Volim ovakve opustene postove! Uvek dobijem zelju da odem sa prijateljicama na ovakvo mesto. Ne volim one kafice pude dima i alkohola gde ne mozes pricati od muzike.
    Ovakvo mesto je bas slatko, izgleda toplo i mirno! :)

    Novi post, pogledaj ako zelis: https://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  8. Obožavam kavu i pisala sam na blogu o omiljenim cafe barovima u Zagrebu <3

    Kako postati jutarnji tip: moonstears

    ReplyDelete
  9. Odlična ideja za post. Sama ideja da upoznaš svoj grad sa cijelim balkanom, ali i šire je predobro!


    felizhanna.blogspot.hr

    ReplyDelete
  10. Izgleda kao predivno mesto. Odlicne fotografije!

    Kathy's delight

    ReplyDelete
  11. Preprepreeedivan post, čula sam za ovo lepo instagrama, a sada si me jos više privukla da i sama odem na kafu 💞! Božanstvo.

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)