I ja sam kao ti.Lično mislim da je za srećan i ispunjen život (ok, sad zvučim kao lice sa TV reklame...) potrebno u sitnicama i malim stvarima videti lepotu. Isto tako, kratkotrajna uživanja i hedonizmi su nešto što u današnje ludo vreme spasava glavu. Bilo da se vaša svakodnevica sastoji od lude gradske gužve i buke sa svih strana, ili lagane (ili pak ludačke) šetnje do škole - kad dođete kući potrebno vam je nešto kako bi se opustili. Pod time podrazumevam male dnevne radosti koje treba sebi priuštiti i častiti se.

Opet, smisao za sitnice nije neki talenat koji se nasleđuje kroz generacije. Ne znam ni zašto sam to nazvala ,,smislom za sitnice'', u svakom slučaju želim da vam prenesem svoje mišljenje. Kada u nečemu što je kompletno ružno i bezveze vidite nešto ipak lepo i inspirativno, to je zapravo pravi talenat. I to je nešto što će vam sačuvati glavu od ludosti koju život polako za sobom nosi i sprema nam, kad još malo sazrimo.Ovde dolazim do još jedne teme o kojoj bi bilo dobro prodiskutovati. Ja sam, isto kao i ti, osobo koja čitaš ovo, tinejdžerka koja u paketu nosi sve ono što i ti - povremenu nesigurnost, zbunjenost, nervozu. Znam sve kroz šta prolaziš, jer i sama prolazim kroz to. Samo sam nekako naučila da sve te stvari kontrolišem i držim na ivicama normale (ako tako uopšte može da se kaže :D). I isto se plašim pomalo budućnosti kao i ti. Plašim se da neću upisati fakultet koji želim. Ako ga upišem, plašim se obaveza koje to sa sobom nosi. Plašim se učenja. Užasava me pomisao na to da se ne bavim onim što volim. Bojim se neuspeha. Šta ako za 10 godina ne budem tamo gde sam želela da budem? Šta ako samu sebe izneverim?

Sve su to stvari koje ponekad zaokupiraju moje misli i njihov tok ume da bude poprilično zamoran za moj mozak i mene. Znam da ne treba nervirati se unapred, brinuti previše i što je najgore - razmišljati previše. Tako posmatrajući, postoji mnogo toga u životu od čega se može zazirati.Želim samo da vam kažem i iskreno podelim svoje misli s vama. Da kažem da sam i ja kao ti. Znam kroz šta prolaziš, razumem te i podržavam te. Bodrim samu sebe, a kroz to bodrim i vas.

Volela bih da mi predlažete još tema na koje želite da pričam(o). Očekujem vaše reakcije i mišljenja, ako želite da pričate sa mnom, pišite: girly.world452@gmail.com & instagram: blog.girly.world :)

12 comments:

 1. Predivan post, zaista si me ostavila u nekom stanju ispunjenosti nakon njegovog čitanja. U potpunosti se slažem sa tobom, u današnjoj uzburkanoj svakodnevnici potrebno je pronaći svoju oazu mira. :) <3

  Introverted dreamer

  ReplyDelete
 2. Savrsen post, sve sto si napisala je previse istinito i svaka ti cast na celokupnom postu <3! Na ovaj nacin dokazujes zasto si mi jedna od omiljenih blogerki <3!

  ReplyDelete
 3. Divan post, zaista! Jako interesantan, apsolutno te razumem i sudjelujem s tobom! Predivan stil pisanja, nastavi ovako, zaista pomazes drugima i ulepsavas dan.

  New post is on my blog! Visit me, Maleficent

  ReplyDelete
 4. Odličan post !

  https://medinabeslagic.blogspot.ba/

  ReplyDelete
 5. Odlian post, mnogo mi se dopada. Mi smo u suštini svi isti i svakog rinedžera opisuju slične svari ❤️❤️❤️

  I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog i Postavljajte pitanja za Q&A

  ReplyDelete
 6. Predivan post *-------* Mnogo je inspirativan i uživala sam čitajući ga... Najviše sam se pronašla u opisima, pogotovo za fakultet, to mi je trenutno jedna od najvećih briga, ali nisam ni obraćala pažnju na to da kroz istu situaciju prolazi još dosta ljudi i osoba, koji su baš po tome kao i ja <3 <3


  Boomy's Place

  ReplyDelete
 7. Great post!

  You have a nice blog!

  Would you like to follow each other? (f4f) Please let me know on my blog with a comment! ;oD

  Have a great day!

  xoxo Jacqueline
  www.hokis1981.com

  ReplyDelete
 8. Hi! Great post and i love your photos!
  I just discovered your blog and I keep following it, would you follow me back?
  http://serendipia-aazul.blogspot.com.es/

  Have a nice day!

  ReplyDelete
 9. Slazem se sa svime sto si napisala.Najgore je kada o necemu previse razmisljas...Obavezno pisi jos ovakvih postova!
  Zapratila sam te draga i bilo bi mi drago ako bi uzvratila :)
  Visit me,Coccinella

  ReplyDelete
 10. Great post dear

  Would you like follow each other? :)
  http://panidomubloguje.blogspot.com/

  ReplyDelete
 11. Love your post dear ♥
  If you want check out my blog.I write about fashion,beauty and lifestyle.Maybe we can follow each other and be great blogger friends !

  http://herecomesajla.blogspot.ba/

  ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)