Oktobarski salon 2018 ♡


Logično pitanje nakon pročitanog naslova je da se zapitate ,,Šta je Oktobarski salon?''.
Oktobarski salon je međunarodna manifestacija vizuelnih umetnosti. Održava se na svake dve godine, što povećava moje uzbuđenje kada se organizuje! Cilj je predstavljanje savremenih umetnika i njihovih najznačajnijih dela. Svaki Salon nosi neko simbolično ime, a ove godine to je bilo Čudo kakofonije. I zaista, kako u muzici ova reč označava nesklad, postavkom u Muzeju grada Beograda pokazaće nam da nesklad u umetnosti ne mora nužno da označava nešto loše.






Za sam početak internet-sprovođenja kroz postavku sam izabrala apsolutni favorit ovogodišnjeg Salona. Cela prostorija u kojoj se nalaze figurice od smole (daaaa, ovo su figurice od smole!!!) odiše totalnim mirom. Verovatno zbog oponašanja prirode: kroz džunglu, šumu, more, obalu...


Ponekad su minuti kratki dok gledate nešto u čemu se izgubite. Pojedina dela umeju biti toliko obimna u svojoj kompoziciji, da se osećate kao da nemate dovoljno vremena da ih proučite.



Izložena su i dela za koja pomislite da se niko nikada toga ne bi setio, ali ipak gledate ispred sebe i shvatate koliko se varate u toj pretpostavci.
Ponekad je potrebno detaljnije proučiti suštinu.


Definitivno mi je jedan od hobija da imam photoshootinge na izložbama... Uvek se inspirišem. (Nije li to logično?)


Nisu li granice samo linije iscrtane na karti?


Jedna od fenomenalnih ideja umetnosti je što u njoj svako može da vidi nešto drugačije. Delo sa gornje slike me iz nekog razloga podseća na period kada smo igrali igrice na mini-telefonima i hranili imaginarne mace i kuce...


U jednom delu izložbe bio je prostor sa tri zida: jedan skroz crveni, sa crvenim platnima, drugi žuti i treći plavi. Zamislite koliko to sve zajedno moćno izgleda!?!


Volite li da posećujete izložbe? Ako ne, biste li im dali šansu nakon ovog posta? Kakvo mišljenje imate o umetnosti?


Nađite me:
instagram @blog.girly.world (moj ,,lični'' --> @kompletan.andjeo)
mail: girly.world452@gmail.com


facebook: https://www.facebook.com/girlyworld07
youtube: D & A channel




6 comments:

  1. Super i jako interesantan post!! 😃

    PajaMala.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Za ovu manifestaciju prvi put čujem, s obzirom da se u mom gradu nije organizovalo nešto slično. Ali mi djeluje odlično i definitivno bih prisustvovala nečemu sličnom. Odličan post. Sve je super napisano i objašnjeno.❤️

    sweet-dreams-14.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Bukvalno ti zavidim što si obišla ovu izloužbu!Sve je prelepo a ovaj crveni zid mi je premoćan kao i sve uostalom!Slike su predobre!
    https://thecword0.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  4. Wow, real art, love it so much! Fantastic.
    Great post darling, like it.
    Malefica's blog

    ReplyDelete
  5. Nisam bas osoba koja voli pretjerano ici na izlozbe, muzeje i slicno, ali na ovo bih rado otisla. Jako je ispirativno, drugacije, predivno 😊

    beautybydorotea.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Auu ovo je stvarno zaivljujućee 😱🤩 Svaka čas onima koji su ovo crtali, ali i ti si bila odličan fotograf i dobro nam predstavila dela. (Ja bih ih upropastila najverovatnije 😂😂)
    Nikad nisam posetila ni jednu izložbu, ali mislim da ovako nešto bih.

    I'mperfect

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)