Back to school #2: Kombinacije (outfits) + kako na bezbolan način preživeti povratak u školske klupe ♥



Odlučile smo se da pišemo postove u nekoliko serija, koji su vezani za povratak u školu. U prošlom postu smo pisale o tome kako lakše naučiti nešto, a danas smo tu sa novim postom. Sigurna sam da sve tinejdžerke muči šta obući za prvi dan škole. Bitno je da se oblačite po pravilima škole i da vam bude udobno jer škola nije modna pista već obrazovna ustanova gde ste vi došli sa ciljem da steknete neko znanje.



Ideje za outfite

Ponedeljak

Opušten, udoban look. Ne znam za vas, ali ja ponedeljkom nikako ne mogu da se dovedem u red (pogotovo ako sam prva smena). Ceo dan mi se spava, sve mi je dosadno i ,,depresivna'' sam zbog kraja raspusta (ili vikenda). Obožavam prstenje i skoro svaki dan ga nosim, tako da bi on bio moj sastavni deo svake kombinacije, mada nisam svuda ubacivala jer smatram da neko možda to ne voli. Crne pantalone su must have, vrlo se lako kombinuju, svima lepo stoje, a i vizuelno sužavaju telo i noge (ukoliko imate problem sa viškom kilograma, ovo je prava stvar za vas! ☺)




Utorak

Znam, nekako je sve sivo i bezlično ali meni je utorak jednostavno takav dan. Zbog toga što nema neke boje u ovoj kombinaciji, dodala sam karmin u nežnoj roze boji. Bitno je i da vam šminka ne bude napadna za školu, pa zato koristite neke blage sjajeve za usne i maskaru. ☺


Sreda


Mislim da teksas košulja s nekim pantalonama u boji može super izgledati uz neki lep modni dodatak, poput narukvice, minđuša ili šala i kačketa/kape (kao što je to ovde slučaj). Stavila sam dve opcije modnog dodatka (kapica i kačket) jer se nekome možda ne bi dopala ovakav kačket sa bodljama, mada bih ga ja iskreno rado nosila.
By the way, mnogo mi se sviđaju ovakve Nike patike. Viđam ih na Tumblr-u, ali u sportskim radnjama u mom gradu nisam naišla na njih. Videla sam muški model, ali to nije to. Pa molim vas, ako neko zna gde se u Beogradu mogu naći ovakve crne nike patike (ili nešto slično njima) neka mi napiše. :)


Četvrtak

Skroz opuštena kombinacija, a ujedno i zanimljiva. Sigurna sam da biste dobile dosta komplimenata za ovaj duks. Siva trenerka je super izbor i lako se kombinuje. :)



Petak

Efektna i lepa kombinacija. Ove koledžice možete naći u Terranovi i New Yorkeru, mada sam ih viđala i u C&A. Obožavam ih; lepo izgledaju, lako se kombinuju i daju neki upečatljiv izgled svakoj kombinaciji. Tu su i zanimljive minđuše za koje ćete, sigurna sam, dobiti doosta komplimenata! Ukoliko ne volite martinke (ja lično ih mnogo ,,gotivim''), možete se opredeliti za neke patike poput starki. :)





ŠTA? RASPUST JE GOTOV?!

Verovatno je i vaša reakcija slična mojoj. Prosto ne mogu da poverujem da je tako brzo prošlo 20 dana. Mada, moram reći da sam vrlo zadovoljna time kako sam ih provela. Vreme je da zagrejemo stolice, drugo polugodište je tu i spremno je da nas ispraši! Haha, šalim se. Ali stvarno, ukoliko ste se prošlo polugodište opuštali, sada je trenutak da počnete da učite.
Pripreme za povratak su trebale početi još pre par dana, a ukoliko ih niste ni vi započeli na vreme (kao ni ja...) hajdemo zajedno!

1. Dobro jutro!

Svima nam je problem da ustanemo ujutru, ali ako se naviknemo na to i naučimo da od ranog jutra širimo pozitivnu energiju sve će biti mnogo lakše.
Zato kada alarm na telefonu počne da zvoni, nemoj odmah da se iznerviraš. Istegni se u krevetu i pomisli kako bi ti ovaj dan mogao biti najlepši u životu. Možeš pustiti muziku - uvek razbuđuje ili otvori prozor i udahni malo svežeg vazduha. Dobar dan počinje dobrim jutrom, zapamti! :)

2. Srpski i matematika

Svima je poznato da deca imaju najviše poteškoća sa komplikovanim brojkama i dosadnim sastavima. Ali uz puno truda možeš da postaneš izuzetno dobra u svemu.
Verovali ili ne, i pisanje sastava se može vežbati. To ćeš uraditi tako što ćeš na kraju svakog dana napisati ono što ti se desilo taj dan. Tako učiš da uobličiš svoje misli, a i ujedno posle nekoliko meseci ćeš moći da primetiš promene koje se dešavaju unutar tvog mozga (sazrevaš, postaješ svesna nekih stvari kojih ranije nisi bila), i biće ti drago što si sve svoje misli i dešavanja prenela na papir.
Matematika
Kod nje je najvažnije učestvovati i pratiti na času. Ako pažljivo slušaš profesora, možeš doći do željenog cilja. Takođe, tu je dopunska nastava na koju možeš da odeš kada ti zatreba. Ključ uspeha je takođe i u svakodnevnom vežbanju zadataka.

3. Blokada

Imala si kontrolni iz istorije, ali kao za baksuz ne možeš da se setiš ni jedne jedine godine; glava ti se jednostavno ispraznila. NEMOJ PANIČITI. Pročitaj sva pitanja ponovo, polako. Verovatno ćeš se posle nekog vremena setiti nečeg, ili u krajnjem slučaju - zatraži pomoć prijatelja.

4. Užina

Jako je nezdravo svaki odmor jesti čipseve i palačinke. Evo kako se hraniti zdravo čak i u školi.
a) jogurt i voće - ova vrsta obroka je najzdravija, pomoći će ti da se bolje osećaš, brže razbudiš i bolje razmišljaš.
b) šarena salata - stručnjaci tvrde da je najvažnije imati jednom dnevno šareni obrok. Napravi salatu od svog omiljenog povrća i tvoja užina je spremna.
v) voćna salata - ukoliko povrće nije vaš izbor, u neku čašu možete pomešati razno voće i uživati u njegovim čarima. Pomešaj jagode, banane, jabuke i pomorandže i uživaj!



Ipak, početak škole ne znači da je zabava gotova. Najbitnije je da se dobro organizujete i trudite. Ako počnete sa lošim ocenama, ne samo da će se roditelji naljutiti, nego ćete i sebi pokvariti uspeh. Nemojte to da dozvolite! :)
Vraćanje u školske klupe je pred nama. Iskoristite svaki momenat da budete sa svojim prijateljima u školi, jer se ti dani nikada neće ponoviti! :-)




28 comments:

  1. Post je odlican kao i outfiti. Prelijep mi je treci. :)

    http://amyfashion18.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, drago mi je da si pronašla svoj favorit među autfitima. (:

      Delete
  2. Druga kombinacija je top. Super post! :)

    Poseti moj blog i učlani se ako želiš : http://march-baby-dreamer.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Odličaaaan post, kao i uvek! Baš volim vaš blog, samo napred! :)

    POSETITE MOJ BLOG I ZAPRATITE ME : fashionholicyeahh.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala!
      Drago mi je da voliš naš blog, mnogo nam znači. <3

      Delete
  4. Odličan post, stvarno je od pomoći! :) ♥

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Super saveti! Svidja mi je drugi, sivi look- ne znam što ali odmah me je privukao :) xx Maja
    - moj blog: http://modern-muffin.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, i meni se drugi jako dopada! :)
      Posetiću blog. (:

      Delete
  6. Kombinacije su mnogo lepe. Treca i peta su mi najlepse. Inace, blog vam je ekstra, odmah sam se uclanila. ♥
    onmywaybyivana.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, mnogo nam svaki čitalac i jako nam je drago što vam se dopada naš blog. <3 :)

      Delete
  7. Pratim te! Uzvrati ako mozes: http://djt7.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uglavnom pratim blogove koji mi se sviđaju. Ako mi se tvoj dopadne, zapratiću te! :)

      Delete
  8. Odlican post!!
    Prelepe kombinacije :)

    ReplyDelete
  9. Bas su lepe kombinacije ponedeljak i utorak su najlepse :)
    doityourselflady23.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Great post and great combinations. Love it. I follow you dear, could you follow back, pls. Kiss

    http://mylovelyfashionbih.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. znaci,predobar post *-*
    Samo tako nastavi!
    http://nevergiveup656.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na komplimentu. Trudiću se da bude još bolje! :)

      Delete
  12. Zaista je super post. Jako si originalna i što je dobro, čini mi se da uopšte ne kopiraš druge, kao što to rade neke blogerke ;)

    Učlanila sam se u tvoj blog :) Možeš li i ti da se učlaniš u moj?

    http://andjelinkutak.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mnogo ti hvala! Zaista mi znače svi komentari. Baš mi je drago što smatraš da nikog ne kopiram, to i jeste moj cilj! <3
      Pogledaću blog, i učlaniću se ako mi se dopada! (-:

      Delete
  13. Odlicab post , vidi se da si se bas potrudila. Zao mi je sto ranije nisam videla ovaj post , ali nikada nije kasno. Hvala ti na pomoci. :)

    P.S. Novi post na mom blogu:
    styleonfirstplace.blogspot.com

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)