Weekend escape: Čačak



Početkom juna, na jedan vikend sam ,,pobegla'' u Čačak sa najboljom drugaricom. Ona je ranije tu živela, pa su se okolnosti poklopile i išle u našu korist tog vikenda.
Sve je počelo u petak, 8. juna. Toliko lud dan za mene... Škola, matura najboljoj drugarici Ceci (znam da čitaš ovo, ly guurl!), i kao šlag na torti - odlazak u Čačak, u 22h uveče.


Našle se Katja i ja (ili bolje da kažem našla me), otišle u stan, popile kafu i ubrzo krenule na DUK festival, koji je i bio glavni razlog našeg odlaska. Ali, kao što sam već rekla, razloga je bilo više... ☺
Prvo veče je nastupao Smoke Mardeljano i Bad Copy.

Inače, DUK festival predstavlja događaj posvećen takozvanoj ,,urbanoj'' kulturi, odnosno hip-hop i rep muzici, break dance-u (održavala su se takmičenja), uličnoj umetnosti odnosno grafitima i tako dalje... Po meni je ovo jedan odličan događaj koji uz taj underground  fazon promoviše i sam grad, jer Srbija nije Beograd.




Druge večeri su nastupali tehno di-džejevi, Marko Nastić i Lea Dobričić. Fenomenalno veče. Volim ovaj tip muzike i ovakve žurke jer se izđuskam i nauživam.
Trajanje: do 3, 4 ujutru.
(Imale smo dogodovštinu sa taksijem: Katja zvala, on došao, dok smo mi stigle do saobraćaja i ulice, čovek ode... i to nama ispred nosa :( )


Pored noćnog života koji smo vodile, tu je i dnevni... Preko dana bismo slušale muziku, šetale po gradu, čitale ili jele... I blejale sa njenim društvom iz rodnoga grada.
Upoznala sam neke nove kul ljude, neke sam već znala pa smo obnovili poznanstvo, i tako to... Bilo mnogo kul. :D


U nekim trenucima dosade (što je bilo preko dana, kad tek ustanem) - jer nema TV-a i neta; uzela bih da čitam nešto. Išlo je do te granice da sam krenula kao parazit da njuškam po stanu, ne bih li našla nešto što će utoliti moju čitalačku glad... I našla sam - NORVEŠKU ŠUMU. O njoj sam vam pisala u ovom postu.


Prisustvovala sam i kućnoj žurci koja je isto bila sjajna. ,,Zagrevanje'' za DUK. :D


Beograd i školske obaveze svakako nisu mogle da popuste bar ovaj vikend, pa smo tako morale da vežbamo matematiku... za pismeni... :(


,,Prošetala'' sam, za mene, neuobičajeni outfit, kojim sam zapravo bila oduševljena.

Nakon dve večeri festivala, treće smo provele na 18. rođendanu Katjinog druga iz škole. Iskreno govoreći, to je jedan od boljih rođendana na kojima sam bila. A pošto je 2018. godina u mome životu godina proslava 18. ROĐENDANA, znači da sam ih bila na doosta.
Eto... ☺


Ovu fotku ste videli na insta, a ako niste - to znači da me ne pratite i da to pod hitno mora da se menja!
Klik ovde!

Nađite me:
instagram @blog.girly.world (moj ,,lični'' --> @kompletan.andjeo)
mail: girly.world452@gmail.com

facebook: https://www.facebook.com/girlyworld07

19 comments:

  1. Jako, jako zanimljiv post. Sviđa mi se šta sam pročitala... volela bih da posetim taj događaj. :) Slike su ti fenomenalne. :)

    I ja sam napisala novi post, pa ako te zanima, pogledaj https://andjelina-svastara.blogspot.com/2018/06/belocrkvanski-karneval-2018-3-4-i-5-dan.html :)

    ReplyDelete
  2. Post je super i jako mi se dopada.DUK festival mi djeluje interesantno i mislim da vrijedi otici.O knjizi Norveska suma sam citala u tvom postu i djeluje mi kao odlicna knjiga.Sve u svemu,moji utisci sto se ovog posta tice,kao i uopste kada je tvoj blog u pitanju su pozitivni.<3

    sweet-dreams-14.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, jeste odličan festival. Još jednom preporučujem knjigu, garantujem da se nećeš pokajati :)

      Delete
  3. Aww, ja živim u Čačku. Sladak post

    ReplyDelete
  4. Predobar post, i zaista sam uživala čitajući ga, jer i ja obožavam tako "spontane avanture". Zašto ja nisam znala da postoji taj festival? Inače jako obožavam tu vrstu muzike, bila sam dosad na tri nastupa Marka Nastića.


    Ako možeš, poseti moj blog. Tek sam ga napravila i zaista mi je potrebna podrška iskusnijih blogera. Books&Tea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spontane i ne-previše-planirane avanture ispadnu jedne od najboljih!!! :D Sad znaš za festival, obrati pažnju sledeće godine; pogotovo ako i sama voliš ovu vrstu muzike, kao i ja. :)

      Delete
  5. Kroz Čačak prolazim svake zime, kad idem na Zlatibor i vraćam se, i ne mogu da kažem da me je nešto fascinirao, zapravo jedino čega se sećam je bila Škoda. 😂 Ne kažem da nije interesantan grad, daleko od toga, nego jednostavno nisam obraćala pažnju. Nažalost. Sad kad ovo čitam deluje stvarno kao interesantno mesto i definitivno bih volela da provedem neko vreme tamo. Posebno da posetim taj festival. ❤️

    Novi post: The girl named Ana ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ćeš nekad imati priliku i da malo ostaneš, vrlo je fin gradić. Bolji je od toga što vidiš samim prolaskom, veruj mi! :D

      Delete
  6. Odavno nisam čitala blogove, i sada kada sam konačno došla do tvog, pročitah sve postove... Divno je gledati kako napreduješ, svaka ti čast! Postovi su sjajni i sve bolji i bolji. Oduševljena sam. Nikada nisam bila u Čačku ali se nadam da ću ga nekada posjetiti. ♥♥♥

    Novi post -> www.innisall.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala najlepše na divnim rečima i podršci. ☺
      Drago mi je da se vidi napredak, tome i težim :)

      Delete
  7. Wauuuu, ludi vikend je iza tebe. Fenomenalno, veoma zanimljivo. Drago mi je da si se lijepo provelea:D♥

    https://sosihappylife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Odličan post, vidim da si se lijepo provela :)
    Slike su odlične i ovaj outfit ti odlično stoji :)

    Ako želiš pogledaj moj blog i follow me (uzvraćam)
    http://doroty4.blogspot.com/2018/06/kako-biti-nesavrseni.html

    ReplyDelete
  9. Predobar ti je post, sve si odlično napisala, jako mi se sviđa!
    Evo zapratila sam te, pa ako bi ti isto mogla učiniti na mom blogu, i pogledati moj novi post.
    http://ordinarygirlblog1.blogspot.com/2018/07/upoznavanje.html
    Hvala!

    ReplyDelete
  10. Divan post, po fotografijama, a i postu se može zaključiti da si super provela i baš mi je drago da si to podijelila s nama :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)