Sam sa sobom


Zapravo... Na kraju svih krajeva, sve se vrti oko nas samih. Odnosa koji imamo sa sobom.
Jako je važno da se volimo. I međusobno, ali i sami sebe.
Provoditi vreme sa sobom. Umeti udovoljiti sebi i svojim potrebama. Opustiti se. Počastiti.
Zadovoljavati malim stvarima, ali uvek biti gladan za još.

Muzička podloga za post:
Bitipatibi - Mi smo od šećera


Hoću da znaš da je u redu da ostaneš petkom i(li) subotom uveče kod kuće, čitajući knjigu ili preslušavajući (novi) album Arctic Monkeysa ili Childish Gambina. Okej je da ugađaš sebi, napraviš kupku i ostaneš baaš dugo.
Ili da ostaneš sam sa svojim mislima, vratiš se u prošlost, rasplačeš se. Ili samo gledaš u plafon. Bez bilo kakvih misli i opterećenja. Samo si tu, gledaš i dišeš.

U redu je i potrebno je da se gledaš u ogledalo i budeš zadovoljan onim što vidiš. Ako nisi, uradi sve što je u tvojoj moći da ispraviš određene fizičke nedostatke. 

Nikada se nije više pisalo i potenciralo to čuveno samopouzdanje. Ali, fora je u tome što ono potiče iz ljubavi prema sebi. Ne egoističnoj i narcističnoj. Već onoj lepoj, kakvu osećaš prema drugom ljudskom biću.

Lepo je da upoznaješ sebe kroz situacije kroz koje prolaziš. Da se odvažiš i putuješ sam. Da ti ne bude glupo da sediš u kafiću, potpuno sam sa sobom i piješ kafu. Čitaš knjigu. Visiš na tumblr-u. (Namerno nisam rekla instagram, ta aplikacija nije za opuštanje :D Možda i jeste, kad gledaš prave stvari)

Da ne spominjem prelep osećaj kada se nakon tuširanja namažeš kremom, pa mirišeš kroz celu kuću, onda legneš i zaspiš najmekšim snom. (Smisliću reči koje ne postoje, jer - što da ne?)

Postoji jako lep stih iz pesme Teenage fantasy:
I need to grow and find myself before I let somebody love me 
Upravo tako. Želim da upoznam sebe na još načina, da se zavolim još više - pre nego što budem u stanju da dozvolim nekom da me voli. Da me stvarno voli. :)




Nađite me:
instagram @blog.girly.world (moj ,,lični'' --> @kompletan.andjeo)
mail: girly.world452@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girlyworld07

3 comments:

  1. Stvarno prelijep post! Taj citat mi se jako svida. Slazem se sa tobom da trebamo voljeti sebe i da si trebamo ugadati 😊

    myfirsttextvm.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Sjajan post, draga moja. Stvarno mi je jako drago kada vidim neki ovakav motivacioni post, jer ih je sada vrlo malo. Nisam čula za tu pesmu, a ni za taj stih, ali idem da je poslušam.

    Novi post je na mom blogu. Pogledaj ako imaš vremena: Adda's Life

    ReplyDelete
  3. Once this was translated to English, it was an interesting post. Thanks for sharing!

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)