2018: godina promena?



Iako je ,,tek'' maj (ili bolje da kažem već?!) mislim da za mene 2018. godina predstavlja godinu promena. Najpre, inspiraciju za razmišljanje o ovoj temi pronašla sam u svojoj ulici; postepeno su počele rušačke sile da preuzimaju kontrolu. Razrušiše (davno) napuštenu kuću na autobuskoj stanici kuda prolazim svakodnevno. Potom, nekoliko meseci kasnije, još jedna napuštena kuća u ulici je srušena. Pa onda nedugo zatim, primetim da je komšija isekao živu ogradu koja je predstavljala ogradu (logično :D) i da zida novu sa ukućanima.
I tako, malo po malo, dolazilo mi je u glavu kakve su to promene koje su mene obeležile u ovoj godini.

Mogu da s ponosom kažem da nikada nisam bolje i lepše izgledala, prvenstveno sebi. Sa dobrim izgledom, ide i dobro osećanje, iako sam se generalno uvek dobro osećala u svojoj koži, sem u trenucima slabosti. Naime,
šta se desilo?

Uzela sam stvar u svoje ruke. Odlučila da smršam par kilograma. Tu ideju imam u glavi već godinama - često nešto pokušavam, krenem, stanem... Kilaža varira, gore-dole. Ali nikad ne stignem do one tačke do koje želim. 
I još uvek nisam, taj put nije završen. Ali je bliži kraju nego što je ikada bio. Tako da, promena broj 1: mršavljenje!



Promena 2: skraćivanje kose


Govoreći o promenama u spoljašnjem izgledu, ne mogu a da ne spomenem svoju novu frizuru. Generalno, smatram sebe osobom koja se ne boji promena. Tako da sam vrlo samouverena tog nedeljnog popodneva otišla u frizerski salon i pokazala sliku onoga što želim. Kosu sam dooosta skratila, ali ni jednog trenutka mi ne beše žao.
Da li postoji razlog tome? Pa i ne baš. A možda i da. Želela sam to, još od prošle godine. Ali nikako da se desi neki ,,okidač'' koji bi me definitivno naterao na to. I znate one kliše priče da se devojke posle raskida ošišaju? Realno, ne pomaže kosa da se ti bolje osećaš, ali osećaš se fizički rasterećenije, a samim tim i psihički. Možemo da kažemo da je i ovaj razlog kod mene malo uticao. :) Ali glavna je bila moja volja i ljubav prema novoj promeni i novoj meni.



Promena 3: punoletstvo


Napunila sam i tih famoznih 18 godina. Formalno sam postala odgovorna za svoje postupke, iako sam i do sada bila odgovorna u svakom smislu te reči (šta ću, moram biti realna!). Nisam se probudila 3. aprila (dan posle mog rođendana) i ugledala sasvim, kompletno novu osobu u ogledalu. To sam i dalje bila samo ja.
Ali lepo je proslaviti i uživati u rođendanu i spremati se i biti lep(a) sam(a) sebi! 

Promena 4: vožnja

Možda nije fer da sada o tome pišem unapred, jer još nisam položila vozački ispit, ali svakako hoću! Evo, dajem i javno obećanje, koje sad ne smem da ne ispunim. :D 
Već znam da ću biti dobar vozač. Možda bude nekad neki snimak, pa vam dokažem. :D


Promena 5: raskid


Razmišljala sam da li da spomenem ovu stavku, ali na kraju ipak odlučih da hoću. Jer je raskid sasvim normalna i prirodna stvar, kao i bilo koja prethodno navedena. Ne želim da se bilo ko stidi toga. Jeste bolan i težak period, ali preživi se, kao i sve ostalo. Tako da, rečenica koju imam da kažem na ovu temu: Preživela sam raskid!


U suštini, hoću da vam kažem i objasnim da promene kreću samo i isključivo od nas samih. Mi smo ti koji gospodarimo sopstvenom sudbinom (wow, kakva filozofska izjava). Odlučujemo kakav će nam dan biti. I život.

Ne plašite se promena! Svaki dan može da bude ,,vaš'' dan, i svaka godina može da bude ,,vaša'' godina. 


Nađite me:
instagram @blog.girly.world (moj ,,lični'' --> @kompletan.andjeo)
mail: girly.world452@gmail.com

facebook: https://www.facebook.com/girlyworld07
Kakav vi imate stav o promenama? Plašite li ih se, ili im žurno hrlite u susret?
Pišite mi. ☺

5 comments:

  1. Veoma zanimljiv post, ne mogu vjerovati da imaš 18 godina, djeluješ mi zrelije. Drago mi je da si stojeći podnijela prekid, vjerujem da nije bilo lako :/

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ReplyDelete
  2. Odlicna tema, jako lep tekst. Preslatka si i nova frizura ti fantasticno stoji 😊

    xbeautyplace.blogspot.rs 💄🌈🐞

    ReplyDelete
  3. Drago mi je zbog tebe, a mogu ti i pozavideti na mršavljenju haha :'D Svako bi trebao da promeni u svom životu sve što mu se ne dopada ili što želi, ništa ne treba tek tako prepuštati niti odlagati, što pre počeneš veće su vervatnoće da ćeš uspeti. Baš motivišući post! :)

    milicaimp.blogspot.rs

    ReplyDelete
  4. Sjajan post, draga moja. Imala si baš promena u svom životu, u toku ove godine. Na osnovu tvojeg pisanja i zanimanja, mislila sam da imaš 20 ili više godina. Svaka čast, nikada ne bih pomislila da imaš 18.

    Novi post je na mom blogu. Pogledaj ako imaš vremena: Adda's Life

    ReplyDelete
  5. super je firzura a raskid je nesto sto svima tesko pada :(

    moj novi post je na blogu
    https://highheelpoodl.blogspot.com/2018/06/pastel-pink-skirt.html
    ako nisi molim te pogledaj moj novi video
    https://www.youtube.com/watch?v=gHrOaUoM8J0&feature=youtu.be

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)