Belgrade places #5: kafić Don Juan




Šarm ovog kafića leži u opuštenosti ambijenta i atmosfere, smirujućoj roze boji i ukusnim kolačima koje imate na vidiku. Biću iskrena u ovom ,,izveštaju'' i reći da kafa nije ono što me najviše oduševilo u ovom kafiću. Čim su mi prilike sa zidova skrenule pažnju, znala sam da ću morati kad-tad da obiđem ovo mesto. I to kad-tad došlo je vrlo brzo: kroz par minuta.




Složićete se, Don Juan ima neku posebnu čar. Da li je to zbog opuštenosti kojom odiše, šolja okačenih o zid, koje mirno vise, kao da je to najprirodnije stanje na svetu u životu jedne šolje. Ili ove predivne police ukrašene neodoljivim detaljima.




Za kolače ne mogu da garantujem jer nisam probala, ali ne sumnjam da su odlični (probala je moja drugarica!). Lokacija je poprilično pristupačna, nalazi se u ulici tačno naspram crkve Svetog Marka, u Resavskoj 11.


Dok gledam ovu sliku, zamišljam u glavi scenu i lako mogu da poverujem svojim mislima da je ovo neki pariski kafić, gde ljudi odlaze da popiju prvu jutarnju kafu, pročitaju novine, zabeleže nešto u svoj notes. Jednostavno, uživaju sami sa sobom u vremenom izdvojenom za beg od svakodnevice koja ih čeka. A Francuzi zaista umeju da uživaju u životu, na različite načine. Recimo da je ova scena jedan od njih.



Pošto ja ne bih bila ja, Danijela ne bi bila Danijela, da ne slika(m) usput razne građevine i prizore koji mi se učine slikljivim. (Da li uopšte ovaj izraz postoji?) Nemojmo lagati - arhitektura Beograda je jedna velika mozaična struktura koja se malo po malo otkriva svakim vašim korakom.


Naziv kafića: Don Juan
Adresa: Resavska 11
Cene: uobičajene (kapućino 150, espreso 120 dinara, ceđena narandža 250 ; kolači 270 RSD)
Osoblje: ljubazno i srdačno
Enterijer: presladak! (kako drugačije da opišem? ma vidite već i sami!)


9 comments:

  1. Predivno mesto! Moram da ga posetim!

    ReplyDelete
  2. Predivan kafić, zaista. Obožavam ovakva mala 'ušuškana' mesta, gde je sve preslatko, pa čak i podmetači za čašu. Kada budem pošla u BG verovatno ću posetiti ovaj kafić.

    https://bethanyismybae.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Love your post dear ♥
    If you want you can check out my blog.I write about fashion,beauty and lifestyle.Maybe we can follow each other and be great blogger friends !

    http://herecomesajla.blogspot.ba/?m=1​

    ReplyDelete
  4. Jooj *o* Beograd se po nekim kafićima može mjeriti sa svjetskim gradovima, predivan kafić i enterijer, savršene fotografije

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ReplyDelete
  5. Kako lepoo mesto, moram ga obavezno posetiti, a sigurno hocu s obzirom na to da cu u buducnosti ziveti u Beogradu. :) <33

    Dear Miss Modern: Mesečne preporuke | Instagram: @https.katt

    ReplyDelete
  6. Koliko predivnih mesta ima u Beogradu 😍 Ne mogu da verujem da nisam znala skoro ni za jedno. Skoro sam naisla na netu na restoran Diner (cini mi se) i bila sam odusevljena. Mnogo me podsetio na Pop's iz Riverdejla (ako si gledala). Hvala ti sto nam otkrivas nova mesta u ovoj rubrici. Jedva cekam da odem ponovo letos tamo da ih posetim sva 😊😊❤

    Mnogo bih volela da pogledas moj novi post---
    mellowcent.blogspot.rs

    ReplyDelete
  7. hvala ti na ovome ja cu otici u ovaj kafic, izgeleda mi super!
    Pogledaj moj najudobniji post do sada :)
    https://highheelpoodl.blogspot.rs/2018/02/shein-teddy-bear-coat.html

    ReplyDelete
  8. Izgleda predivno, hvala na preporuci ❤

    adivafashionperformance.blogspot.com

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)