Poseta redakcije HEJ! časopisa ♡



Zamislite da provedete jedan dan u redakciji vašeg omiljenog časopisa. Neverovatno, zar ne? Bila sam presrećna što mi se pružila ova mogućnost i jedva sam dočekala da dođe taj 22. april! ☺




Zahvalna sam što sam imala priliku da vidim kako to izgleda ''iza scene'', odnosno ko stoji iza ovog tinejdžerskog magazina. Saznala sam i naučila štošta novo i shvatila da je novinarstvo ono što me zanima i čime želim da se bavim. Možda nekome deluje kao da je biti lako novinar, ali uveravam vas da nije. Ima dosta stvari koje treba da se provere i ispune pre nego što se izda časopis. Takođe, moraju da se poštuju određena pravila u vezi sa uzimanjem slika sa različitih sajtova, kao i pravila vezana za određen broj slova na jednoj stranici. Bilo je zabavno videti kako se slike ulepšavaju i preuređuju pre nego što se nađu na stranicama časopisa.
Hvala celokupnoj ekipi koja stoji iza HEJ!-a. :)


Rad jednog fana. :)
Meni je bio baš zanimljiv i kreativan!

Naredne tri slike su, kao što i vidite, sve sami radovi Hejovaca! Svaki crtež/rad je poseban sam po sebi, a ovo pokazuje da časopis HEJ! ima najtalentovanije i najbolje čitaoce! :D


Ja ovo u životu ne bih umela da nacrtam :'D




Koji vam se najviše sviđa?



Kako se neke rubrike ili teme ne bi ponovile, ekipa HEJ-a uvek mora imati na dohvat ruke neke od starijih brojeva.





Sigurno se pitate šta sad ovaj ,,poster'' ili šta je već, predstavlja. Ni meni nije bilo jasno kad sam prvi put videla. Ovo u stvari pokazuje koje se stranice, kada se ištampaju, i pre nego što se spoje heftalicama, poklapaju. Znači - poklapanje stranica. Različite boje označavaju različite teme. Recimo, tamnoplave stranice na samom kraju predstavljaju postere.




Pre završnih ,,radova'' i samog štampanja i izdavanja, najnoviji broj HEJ!-a se čuva u ovoj preslatkoj fascikli.☺ 
Glavna urednica, pre slanja na štampu, proverava da li je sve u redu što se tiče gramatičke ispravnosti, da li su svi tekstovi tu, kakav je raspored rubrika itd... Iako za gramatiku postoji posebna žena koja proverava da li su sve rečenice ispisane u skladu sa gramatikom, ipak je bolje tri puta meriti i jednom seći! :D


Da li iko može da odoli ovoj slatkoći??? ☺
Znam da ja ne mogu! 


Možda vam malo čudno deluje devojka sa naslovne, u smislu lošeg kvaliteta slike. Urednica Ivana mi je objasnila da je to zato što taj štampač koji štampa ovaj 'premijerni' HEJ! ne može da podrži toliko veliku rezoluciju i kvalitet, te je stoga devojka s naslovnice u malo lošijoj rezoluciji u odnosu na ostatak naslovne strane.
Naravno, to je samo proba pred izdavanje časopisa. :)


Razgledanje časopisa... :)
Pogledajte kako je samo uredno! Kad bi moje školske beleške bile ovako sortirane i uredne, pa gde bi meni kraj bio!!! :D

Meni lično jedna od najomiljenijih rubrika je LifeMix.
Koja je vaša?

Svi brojevi na godišnjem nivou se čuvaju u ovoj velikoj ukoričenoj ,,knjizi Heja''. Tako sam je ja nazvala. :D Poprilično je teška, i sadrži sve isto kao i časopisi u toku jedne godine, samo bez debelih naslovnih stranica.
Uhuuuuuu, kol'ka knjižurina, a? :'D
Šalim se, slatka mala knjižica. <3
Svašta tu može da se nađe.☺


Prelistavam starije brojeve Heja i tražim zanimljive rubrike koje bih mogla da pročitam. :) 

Pogled na redakciju iz mog ugla! :D
Urednica mi je dozvolila da presložim sto, poklone (koji se nalaze u korpici i još čekaju da vlasnik dođe po njih!) i poštu.


Na ovom kompjuteru nastaju uglavnom sve one zanimljive ,,animacije'' koje možete videti na stranicama HEJ!-a, kao što su oblačići, neki slatki stikerčići po stranicama... Znate na šta mislim? :D


Sedeći u ovoj stolici (dobro, stolica se ne vidi, ali nema veze, zamislićemo je :D) osetih se kao pravi novinar! I tad sam shvatila: ,,Čoveče, ovo je ono što me zanima! Ovim želim da se bavim!''.


Ovde se ulepšavaju devojke koje dolaze na slikanje za naslovnicu. Svuda su ogledala, pa sam iskoristila to i malo se fotkala.
Ko bi odoleo? :D


Na ovom mestu se slikaju devojke za naslovnicu. Možda vam fotkanje deluje kao lak posao, ali probala sam i to (fotograf je par puta škljocnuo dok sam se ja pravila da sam došla na slikanje za naslovnicu :D), i nije uopšte lako! Već posle 5-10 minuta ,,keženja'' (ne bukvalno) vam se ukoči vilica od smejanja. :D


Čuli ste za film Đavo nosi Pradu? E pa, ja sam se osećala kao ona glavna glumica dok sam prolazila ovim hodnikom, tražeći redakciju.


Naravno, novinarstvo nije tako jednostavno kao što se čini. Postoje i ,,začkoljice'' u ovom poslu, odnosno njegove loše strane.


Loše strane novinarstva:




• ograničenost u odabiru slika
Ukoliko uzmete sliku s nekog sajta za koji nemate dozvolu, možete platiti kaznu i do 50.000 evra! Zato svaki časopis ima agenciju s koje skida slike i ubacuje ih. Znači, na neki način su sa slikama ograničeni samo na agencije i kompanije s kojima sarađuju.
To je jedna poteškoća.

• tačno određen broj slova na jednoj stranici
Zamislite taj bedak! Taman te spuca inspiracija, raspišeš se, konačno budeš zadovoljan time što si napisao i shvatiš da si premašio broj dozvoljenih slova za tu stranicu! A na sledeću ne možeš da pređeš jer je to već druga rubrika. Pa jaaaaoj!!!


• nervozni ljudi koje treba da intervjuišete

Generalno, ima li šta gore od nervoznih ljudi?! Ne možete na miru ni da odradite svoj posao jer vas njihova preka narav u tome sprečava. Brecaju se svaki čas, smeta im svako pitanje, ne odgovara im publika koja čita časopis za koji radite... Pa šta si onda pristajao na intervju, lepo odbij i svima dobro!

• umišljenje javne ličnosti

I njima ume slava da udari u glavu ponekad. I tu novinar(i) dosta ispašta(ju) zbog njihovog nadmenog stava.





Neopisivo mi je drago što mi se pružila jedna ovakva neverovatna prilika!
Hvala svima, još jednom, iz ekipe HEJ!-a koji su pristali na moj dolazak, što su mi pokazali sve i svašta i naučili me mnogim stvarima.


Koja vam je omiljena rubrika iz HEJ!-a?
Ima li nešto što vam se ne dopada u vezi ovog časopisa?
Kad biste bili glavni urednik magazina Hej, da li biste i šta menjali?


31 comments:

  1. Zavidim ti, zaista! Želim i ja da posjetim redakciju HEJ!-a. *---*
    Uživala sam čitajući post. Mnogo si slatka na onoj fotografiji. :)
    Sve fotke su fantastične! Jedan od tvojih najboljih postova je upravo ovaj. :) Na znam šta više da kažem posle ovako sjajnog i zanimljivog posta. Sljedeći put me vodiš sa sobom hahah :D ♥

    innisall.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, baaaš mi je drago da ti se dopao post. ☺ Evo, posle ovoga imaš utisak kao da si i sama bila tamo :) <3

      Delete
  2. Ja tebi preezavidim sto si otisla do redakcije,jer mi je Hej! Omiljeni casopis i zaista ga odavno citam i obozavam <33!Ne bih menjala nista,a kad bih bila urednica pa hmm dodala bih mozda jos koju rubriku gde bi blogeri mogli da se pokazu <33!Osecam se kao da sam bila tamo sa tobom,hvaa ti sto si ovo sve podelila sa nama <33!

    novi post perfecthigh136.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Blago tebi *-*♥ Inace,obozavam da citam Hej,on mi je fav! :D

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ReplyDelete
  4. Ja stvarno obožavam Hej! i već jako dugo ga redovno čitam tako da moram priznati da je i meni san da obiđem njihovu redakciju. takođe, jedna od omiljenih rubrika mi je LifeMix. :) Takođe, ova prva fotografija je takoo božanstvena, kao prava slika sa Tumblr-a, hehe. :) <33 Baš si lepo ovo napisala, osećam se kao da sam bila tamo sa tobom. :) <33

    www.marsyly.com

    ReplyDelete
  5. Aa predobar post, sigurno ti je ovo bilo predivno iskustvo! Slike su predivne♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  6. Blago tebiii sto si ih posetila! Meni je to omiljeni casopis ikada.Drago mi je da si se lepo provela :)

    Moj blog - http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  7. Veoma zanimljiv post. Prava si sretnica i mnogo mi je drago da si dobila tu odličnu priliku :*
    💕 forever-blogm.blogspot.com 💕 - new post :)
    👙 Use code 'FOREVERBLOGM' on Todiefor.com to get 15% OFF on any of their bikinis 👙

    ReplyDelete
  8. Bas zanimljiv post.Super sto si ih posjetila☺

    ReplyDelete
  9. Bas zanimljiv post.Super sto si ih posjetila☺

    ReplyDelete
  10. Drago mi je što si imala priliku da posetiš redakciju HEJ! - a. To je jedna stvarno posebna prilika. ☺ HEJ! mi je takođe omiljeni časopis, a što se rubrika tiče omiljene su mi: Zoom, Life Mix, Fashion Mix, Beauty Mix, Zona sumraka, Stvarni život, direktan prenos.. bukvalno skoro sve hah. :D ❤
    <3333333333333333333333333333333

    💝 eslyisworldview.blogspot.rs 💝

    ReplyDelete
  11. Ja ne pratim ni jedan časopis , ali bi definitivno uživao da budem u nekoj od redakcije !
    Post je odličan , tako da sam imao osećaj kao da sam bio tamo !
    Stvarno savršeno !

    ilordogaming.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Super post. Jako mi se dopada kako pises. Komentarisi na mom blogu.

    Novi post ----> modernaitalijanka.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Čestitam ti što si uspjela posjetiti redakciju časopisa *-*

    petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ReplyDelete
  14. Kako sam uživala u ovom postuuu! *-* Divno napisano, osećam se kao da sam i sama bila u toj redakciji! HEJ! sam čitala sigurno 6 - 7 godina, ali ga ne kupujem već nekoliko meseci. Ne zato što je loš, zapravo mislim da je najbolji časopis na našim prostorima, već zato što sam ga prerasla. :) I ja bih jednog dana volela da se bavim novinarstvom, to mi je od malih nogu bila velika želja. :)

    ReplyDelete
  15. Super post, divno sto si imala priliku da ih posetis! :D
    Ja sam bika pre par meseci takodje u njihivoj redakciji, jer sam osvojila neku magrafu, a posto sam iz Beograda, pozvali su me da ih posetim. Mnogo mi se svidelo unutra! ♡☆☆☆
    Teen Queen

    ReplyDelete
  16. Slike su prelepe. Drago mi je da si nam prikazala kako to sve izgleda i pokazala onima koji nisu bili tamo. Nadam se da ces ostvariti svoj san j jednog dana pkstati novinar. :)

    ReplyDelete
  17. Ne kupujem "Hej" već jedno vreme ali svakako imam odlično mišljenje o tom časopisu! Mnogo mi je drago što si imala priliku da posetiš njihovu redakciju! Stvarno nezaboravno iskustvo! Bila bih presrećna kada bi se meni ukazala ovakva prilika! Super post!


    https://nadjaxx.blogspot.rs/2016/07/summer-tag.html?m=1

    ReplyDelete
  18. Super post, jako zanimljivo i ja bih voljela posjetiti redakciju.

    http://blogbymysteriousgirl.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  19. Odličan post i prelepe slike. Jako mi je drago što si posetila redakciju mog omiljenog časopisa! :) <3

    http://mirjanafashion.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  20. Predivan post. Prava si sretnica, jer si imala šansu da posjetiš i uvjeriš se zapravo da novinarstvo nije lagan posao. I da, imaš predivan blog.♥

    58# positivethoughts5.blogspot.ba

    ReplyDelete
  21. Zanimljiva tema skroz i post,ovi ti časopisi mogu mnogo pomoć oko buducih tema postova na blogu...Drago mi je da si posjetila redakciju i vidjela kako to sve funkcioniše...
    Pridružila sam se tvom blogu, ako želiš uzvrati i pogledaj moj blog.
    Blog: www.newoutfitfashionblog.blogspot.ba
    Facebook: www.facebook.com/New-Outfit
    Instagram: www.instagram.com/milanewoutfit

    ReplyDelete
  22. OMG! Mi u hrvatskoj imamo ok! časopis, no to je isto kao kod vas Hej. Ja obožavam taj časopis I jako mi je drago da si nam slikala redakciju! *-*

    kreativanblog.blogspot.com - novi post ♥♥

    ReplyDelete
  23. Zaista divan post i bilo mi je zadovoljstvo citati ga ;-)
    Smatram da je redakcija Hej-a prelijepo uredjena, sve mi izgleda nekako uredno i skockano. I naprotiv skroz si upravu, fotkanje nije uopste lak posao. Znam to jer mi je tetka model i razgovarala sam sa njom o tome. Ja bih bas voljea da posjetim redakciju Hej-a, ali nisam u mogucnosti. Sve slike su predivne, a i to sto zelis da se bavis novinarstvom je bas super, jer vec imas neku predstavu o tome. Ipak pises blog vec duze vrijeme, usavrsavas pisanje i imas smisla za to ;-)
    Sve u svemu jako temeljno napisan post, sve si nam rekla objasnila. Mislim da smo svi uzivali u citanju.
    Svaka cast, Danijela ;-)
    Ja iako sam imala dugu pauzu u blogovanju, nastavila sam i bilo bi mi drago da pogledas moj novi post, vjerovatno si i zaboravila moj blog.
    janaxxbhdreamers-coul.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. Nisam nikada do sada citala Hej :/
    Pozadina bloga je savrsena !
    Zapratila sam te :)

    https://myfirsttextvm.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  25. Ovo izgleda super! Vjerujem da si uživala dok si sve razgledavala. Sve izgleda sjajno i lijepo da si imala takvo iskustvo :) Učlanila sam se u tvoj blog!

    http://catherinehere.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  26. Znam da si se divno provela, u to ne sumnjam! :)
    Slike su divne i bas mi se dopada post!

    Pogledaj poslednji post i youtube kanal u pitanju su julski favoriti :) http://fashionandallaboutthat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. Woow mora da ti je bilo predobro.Jedna od mojih željenih zanimanja je definitivno novinarstvo.I naravno gledala sam The Devil wears Prada XD
    Odličan post!Nadam se da ti je bilo lijepo!

    Predplatite se na moj blog,uzv-> funnyandrabbits.blogspot.ba

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)