Šta za doručak? ♥

Znate ona jutra kada nemate ideju šta biste mogle da pojedete za doručak? Mislim da već znate da je to najbitniji obrok u toku dana i da ga nikako ne trebate preskakati i izbegavati jer ćete naškoditi sebi i svom telu. Preporučujem da odmah čim otvorite oči, odete u kuhinju, popijete čašu vode i tek onda počnete sa jutarnjim aktivnostima. Verujte mi, pomoći će vam da se bolje osećate, brže razbudite i budete odmornije!
A sad da pređemo na recepte :)


*Moram da vam se izvinim što je kvalitet slika jako loš, slikala sam telefonom jer sam fotoaparat pozajmila drugarici, treba da mi vrati za dan-dva tako da obećavam da će sledeći put slike biti bolje.*


AMERIČKE PALAČINKE
Sigurna sam da gotovo ne postoji osoba koja ne voli palačinke, bile one slatke ili slane! Meni su u poslednje vreme zanimljive ove američke.
Uglavnom, to je skoro isto kao one obične, samo što su ove američke manjih dimenzija i deblje.

Kod Milene na blogu (klik ovde) sam videla recept i učinilo mi se da bi bilo baš kul da ih napravim. Pre par meseci sam pokušavala, ali mi nisu uspele i nije mi padalo napamet da se opet razočaram!
Sve sastojke za ovaj ukusan recept već imate kod kuće:
- jedno (veće) jaje
- 30g ulja ili putera
- 240ml mleka
- 130g brašna
-30g šećera
- 1,5 kašika praška za pecivo
- 1/4 (jedna četvrtina) soli (kod Milene piše 1,4 kašike soli ali ja sam to shvatila kao jednu četvrtinu)
Uzela sam sastojke iz njenog posta, meni je super ispalo... Oduševila sam ukućane, a i sebe! :D





Postupak:

1. Stavite ,,suve'' sastojke (brašno, sećer, prašak za pecivo, so) u jednu činiju, a ove ,,vlažne'' u drugu (jaje, puter, mleko).




 
2. Zatim sipajte ,,vlažne'' sastojke u činiju sa ovim suvim i mešajte, ali nemojte preterivati. Može i da ima malo onih grudvica, neće biti strašno. Ali nemojte previše mešati.




3. U zagrejan tiganj sipajte pola kutlače smese i sačekajte da se pojave mehurići na vrhu...




4. Kada vidite da se ova strana ispekla, okrenite ali pažljivo i brzo. Pazite da se ne ispečete!



Ovako to na kraju izgleda:




HRSKAVI HLEB

Znate onaj osećaj kad otvorite ostavu, a tamo nađete samo hleb od pre 2 dana? Ne znate šta da uradite s njim, a strašno ste gladne.
E, pa ja sam našla rešenje!
Namažite parče hleba margarinom, pospite malo vegete odozgore. Zatim ga stavite u rernu, na nekih 10-15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Ukoliko želite da posle toga mažete nešto slatko na hleb, nemojte stavljati vegetu. Imate slobodu da napravite šta god hoćete od ovog ukusnog, hrskavog hleba :)





OVSENA KAŠA

Ovsena kaša je odličan izbor ukoliko idete na trening. Držaće vas sitim bar jedno 3-4h, a na treningu vam neće biti muka. Ukusna je i lako se pravi!
Sve instrukcije vam pišu na kesici, stavi se oko 100ml tople vode i sačeka se nekih 3 minuta da upije i voila - vaš doručak je gotov za tili čas. A još jedan veliki plus što je ovo vrlo zdravo i hranljivo! :)





Šta vi najviše volite da jedete za doručak? Pišite u komentarima ☺

Love you,
D. 

60 comments:

  1. Gore sam nesto pogresno napisala i zato izbrisala,odlican post :))


    lepotaodaleks.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Odličan post! ;) Ja inačle jedem ''hrskavi hleb'' svaki 2-4 dan! :)
    (poseti moj blog pa ako ti se svidi pridruzi mu se:
    sandrin-kutak.blogspot.com) ;) ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti! I meni se baš dopada otkako sam ga probala :)

      Delete
  3. Odličan post Danijelaa! Super predlozi, obožavam hrskavi hleb. :)<3

    GIVEAWAY NA MOM BLOGU : fashionholicyeahh.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Odlican post.Ja sam mislila da je onaj hljeb gore sa jajima,to jako volim,ali ovo sa vegetom cu definitivno probati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala hleb sa jajima, ali baš bih mogla :) hvala na komplimentu!

      Delete
  5. Odličaan post! I ja volim hrskavi hleb. Najčešće preko njega stavim pavlaku. :D Naravno, to kada je hleb ispečen. Moj brat često pravi američke palačinke i nekada su super za promenu, iako su mi draže naše, obične, tanke. Ovsenu kašu nikada do sada nisam jela, izgledala mi je odbojno, ali sada imam želju da je probam. ♥

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. E baš mi je drago da ti se dopada post. Nadam se da će ti se dopasti ovsena kaša. I ja takođe više volim obične, tanke ali dobre su za promenu :)

      Delete
  6. Ja volim hrskavi hleb samo što ja namažem maslacem i ubacim u onaj toster iz kojeg 'iskače' hleb (xD ako znaš) i super je ukusno. Američke palačinke obožavam!

    justforgirrl.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je brža varijanta, i ja bih to radila da nisam pokvarila toster. :( :D

      Delete
  7. Ja svako jutro jedem pahuljice jer mi mama ne dozvoljava da priđem kuhinji.Uvek razbijem nešta.Odličan post i američke palačinke sam jednom kod tetke pravila i uopšte nisu loše.

    Poseti moj blog i učlani se ako želiš: lovelifewithemma.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, jao imala sam i ja te probleme kad sam bila malo mlađa :D Pa dobro, zamoli mamu da ti nekad spremi ove američke palačinke haha, što da ne? :)

      Delete
  8. Ja ujutro jedem neku brzu hranu jer sam uvek u prvoj smeni. Pokušala sam sebe da naviknem da jedem ovsenu kašu, ali ne ide. :P

    NOVI POST JE NA BLOGU ---> http://shineperfection.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem te skroz, ja kad sam prva smena nemam vremena a ni apetita da jedem pre škole.. :)

      Delete
  9. Odlican post! I ja takode jedem hrskavi hljeb, ukusan je haha.

    http://amyfashion18.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Super post ! :)


    Uclani se u moj blog,i ja sam u tvoj :)

    (selenatorwoeld.blogspot.com)

    ReplyDelete
  11. Palačinke su super ideja za vikend doručak :) A kad sam u žurbi ja uzmem ceđenu pomorandžu iz fridže i svratim u pekaru po perecu. :) Volim one čokoladnje pahuljice, kranči i to :) A ove hlebiće pravim kad odem kod mojih kući jer kod mene kući nemam rernu pa ne mogu da ih napravim..Al super su sa pavlakom, probaj :)
    I slikice su super ispale :)

    ReplyDelete
  12. Ok ja inače obožavam palačinke, svakakve, meni je to omiljeno jelo svakog doba dana, tako da moram ovo probati pod hitno. A ovaj hleb e to ja već dugo tak jedem i idealno je obožavam to. Kaša mi nije baš privlačna jer ne volim baš stvari s mlijekom ali mislim da ću i to probati kad će bit vremena jer ja obično ne znam što da doručkujem. Dobro sad doručkujem u školi dok ona traje razne stvari,ali inaće sam dosta sklona preskakanju doručka jer ne znam što da jedem u uvijek shvatim da je to bilo loše -Helena http://zivotjeputovanje.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Što se tiče kaše, ona se ne jede s mlekom već s vodom. Bar je ja pravim sa mlakom vodom, tako piše na kesici mada bih mogla da probam i sa mlekom :)

      Delete
  13. Mmm,post je odlican.Sto se tice palacinka ja ih volim kakvi god da su. *--*
    Hrskavi hleb ja zovem przenice i obozavamm ih.
    Jedno pitanje-moze li ta kasa da se pravi sa mlekom?
    http://ksenijalukic79.blogspot.com/ novi post

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo je malo drugačija varijanta, prženice se prave kad se umoče u jaja i onda se prže na ulju, a ja sam ovo samo premazala margarinom i dodala vegetu :D
      Ja lično nikad nisam probala sa mlekom ovsenu kašu, ali mislim da može :)

      Delete
  14. Great tips!! Usually I eat toasts for breakfast, and a cup of milk, but on the weekends I always eat pancakes with Philadelphia cheese and strawberry jam ;)
    You have a great blog! I'd love if you checked out my blog, and if you like it, can we follow each other on “GFC” (blog followers), and “Google+”? I promise I’ll follow you back <3

    x♥x♥

    "Health & Beauty"





    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Maria! I'll check your blog. Btw, I don't have GFC so I can't follow you there :)

      Delete
    2. "GFC" (google friend connect) is your "Čitaoci" platform ;)
      Anyway,k Thank you so much for stopping by and for following! I'm following you back now on ”GFC”
      I'm also following you on "Google+" and I'd be very happy if you follow me back :)
      Keep in touch sweetie! Hope you have a fabulous day ahead<3

      x♥x♥

      "Health & Beauty"






      x♥x♥

      "Health & Beauty"




      Delete
    3. Thank you for your reply, I didn't know that Gfc are my readers actually
      I hope that you have amazing day too <3

      Delete
  15. Super post,ceo blog ti je prelep.


    Poseti blog od mene i moje sestre Ane tinadreamer.blogspot.com,učlani se i komentariši novi post.Hvaala unapred ♥♥♥

    ReplyDelete
  16. Zanimljiv post!
    Proba cu da napravim hrskavi hleb :)

    ReplyDelete
  17. Mmm sve izgleda jako ukusno i hranljivo! Sigurno cu probati nesto od ovoga! Svaka cast,vidi se da si se potrudila sto se tice posta! :)

    http://doityourselflady23.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Moracu ovo da probam!!

    P.S. Novi post na mom blogu!
    milicinkutak123.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Odličan post. Hvala ti na receptu za američke palačinke. :)
    Moj blog:
    styleonfirstplace.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Milice. Nema na čemu, uvek. :)

      Delete
  20. Such a cute blog. Now, I’m your new follower on GFC. I would be glad if you can and want to follow me back.

    Another earth pink

    GIVEAWAY BiGiù gioielli handmade

    ReplyDelete
  21. Ovo je sve jako ukusno! I lepo si napisala post :) Kad sam videla sa si napisala da sam stavila 1,4 a ne 1/4 kasicice soli prvo sam pocela da se smejem ko luda jer nisam mogla da poverujem da bih ja mogla da napravim takvu gresku, ali onda sam videla na mom blogu da nije napisano pogresno :)

    Novi post je stigao!
    http://rancicmilena.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prvo, hvala na komplimentima! Ja kada sam čitala recept, sećam se da je pisalo 1,4 ali dobro ako ti smatraš da nisi napravila takvu grešku, možda sam ja pogrešno pročitala :) Imala sam screenshoot recepta, bio mi je u telefonu ali sam izgleda obrisala inače bih ti poslala da se uveriš :D

      Delete
    2. Ma u redu je, ja nisam menjala nista u postu, takav je kakav je bio kada sam ga objavila, verovatno si pogresno videla ili ti se ucinilo ali stvarno nema problema, nije bitno sad :)

      Delete
  22. Looks delicious :)
    xoxo,
    snowprincessbella.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. Izgleda fino:):):)

    ~lifeslifestylebylucija.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. BENDE ADINIZI BLOG KEŞİF ETKİNLİĞİNDE GÖRDÜM GELDİM
    BLOGUM DA VE KANALIMDA DAHA ÇOK KOZMETİK,BAKIM,ÜRÜN YORUMLARI ALIŞVERİŞ GİBİ KONULARA YER VERİYORUM.SİZİ DE BEKLERİM
    İLETİŞİM BİLGİLERİM

    BLOG:senbenvehayat.blogspot.com.tr
    EMAİL:senbenvehayatblog@hotmail.com
    TWİTTER:twitter.com/senbenvehayatbl
    İNSTAGRAM:evintekkizimona
    YOUTUBE KANALIM:https://www.youtube.com/channel/UCthmdOfIbyTUgagQh4Q8lxw

    ReplyDelete
    Replies
    1. I really have no idea what you said here. Google translate doesn't help me neither :( hahah

      Delete
  25. Veoma zanimljiv blog, nikada do sada nisam probala američke palačinke i kada sam ih prvi put napravila bile su stvarno savršene!
    Nadam se da će ti se dopasti naš blog http://anastasiaandlazarblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, i ja sam se potpuno zaljubila u američke palačinke kad sam ih prvi put napravila (a ovo mi je bio prvi put). Haha :-D

      Delete
  26. Fantastican post nemas pojma koliko si me odusevila. Kvalitet slika uopste nije los cak sta vise mislim da su jedne od hvalitetnijih
    Posetite moj blog i ZAPRATITE me

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, baš mi je drago što sam te oduševila! I drago mi je što misliš da kvalitet slika nije toliko loš, mada se meni iskreno ne sviđa ali nisam mogla bolje, pa mi opraštate :')

      Delete
  27. heej ,evo i mene izvini što ti nisam prije komentarisala ali to je zato što nisam mogla jer mi je laptop bio u kvaru ,ovako stvarno nije fer pisati o hrani pogotovo kada ja moram da čitam taj post,možda ja nikada ne otkrivam ali ja sam veliki fan hraaane hahah xd nego da ja počnem ,ja sam s ovim kruhom nešto drugo radila,mislim ne ja nego moja sestra ona to uzme umoči u jaja ,(sad ću ja zeznuti) i onda stavi u tavu i faktički to prži tako nekako,nemoj me uzimati za riječ jer sam ja zapravo loša u kuhinji ,sada ovaj prvi recept mi se stvarno čini njami hahaha xd vidjela sam ga i kod milene ,i mislila sam ga napraviti ali sam vremenom zaboravila,ali vjerujem da bih negdje pogriješila ko i inače ,a ovaj treći recept nikada za njega nisam čula ali evo moraću da i to isprobam :d inače post mi je fenomenalan,i to ne samo zato što pišeš o hrani hahahhaha xd
    iamforeverdirectioner.blogspot.com
    emma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema problema, taman sam mislila da nisi prestala s blogovanjem ili tako nešto :O
      Verujem da si veeliki fan hrane haha, ko nije? :D Probaj nešto od ovoga pa javi
      Inače, to što ti opisuješ, hleb umočen u jaja pa ispržen se, bar kod nas u Srbiji, zove ''prženice''. :D
      Za druge nazive nisam čula, ali sigurna sam da postoje! :D

      Delete
  28. Odličan post! Imaš dobre ideje i savjete♥
    Imaš stvarno dobar blog!
    Posjeti moj: karlinsvijet.blogspot.com

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)