Belgrade Places #8: poslastičarnica Lidette ♡

Osam postova kasnije, ne moram da vam objašnjavam koliko je za mene važno pronaći oazu mira i lepote u svakom kutku u Beogradu. Sva mesta koja sam vam do sada prikazivala su bila upravo ovakva – savršena za opuštanje, ali i radnu atmosferu. Sve što vam treba su slušalice, laptop, planer i... volja. Ako ste za radni deo. 
Složićete se da svi više volimo da se odmaramo.

Zato se zavalite i uživajte u nastavku posta!


Znate li da sam se nakon podrobnog gledanja detalja iz Lidette-a zamislila nad time kako jednostavnost sačinjava suštinu enterijera. Zapisaću to u neki moždani note, pa izvući kad mi bude zatrebalo za opremanje nekog budućeg doma. :)


Znate li one klasične instagramerske fotke gde su ljudi tako srećni u kafiću i piju kafu i uživaju?
Ova fotka mi na prvi pogled izgleda tako. Ali je opet smatram previše srećnom da bi se svrstala u savršen instagram okvir, pa ću je sačuvati u ,,Srećne slike'' albumu. 


Za ljubitelje kolačića uz kafu, ovo je savršeno mesto. Imate veliki izbor slatkiša, od torti do čoko-keksića. Zamislite kako vam se kolačić natopljen kafom topi u ustima... Mmm, pa ko da ne voli tako nešto?!


Kao što i priliči jednom ovakvom mestu, imaju sjajno ljubazno osoblje koje svakom rado izlazi u susret. Moram da spomenem ovde i to da imaju svoj instagram nalog koji redovno ažuriraju i koji izgleda prelepo. Pogledajte samo highlights odeljak! (@lidette_)


Drugarica i ja, boraveći ovde, primetile smo da je dosta detalja koji ukrašavaju Lidette iz JYSK-a ili IKEA-e (Ikeje? Ikee?!). U suštini, da enterijer ukrašen s ukusom ne mora da košta previše već je pristupačan samo kada znaš gde da tražiš. :) 


Vedar, svetao i ušuškan prostor na Vračaru, blizu Vukovog spomenika je kao što sam rekla: prava mala oaza savršenstva. Tu su slatkiši, tu je kafa - sem dobrog društva ništa vam više ne treba! (Pod time podrazumevam i bleju sam sa sobom. :D)


Naziv kafića: Lidette
Adresa: Sinđelićeva 7, Vračar, Beograd
Cene: kafa oko 200, kolači 350+ din
Osoblje: profesionalno, ljubazno, prijatno
Enterijer&prostor: originalan, jednostavan, prozračan


Nađite me:
instagram @blog.girly.world (moj ,,lični'' --> @kompletan.andjeo)
mail: girly.world452@gmail.com

facebook: https://www.facebook.com/girlyworld07


5 comments:

  1. Prelepo mesto!Ne živim u Beogradu,ali jako često tamo dolazim i želim da posetim što više mesta koja su ovako lepa,udobna i slatka mesta.Slike su sjajne!
    https://thecword0.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  2. Mjesto mi djeluje preslatko i jako mi se dopada. Ako ikada posjetim Beograd, uzeću ga u obzir. Inače me dosta podsjeća na Le petit macaron u mom gradu po toj slatkoći. Odličan post. :)

    sweet-dreams-14.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Nisam cula za ovo mesto do sada, hvala sto si podelila sa nama... ^^ Fotkice su divne i sigurno cu posetiti jer mi deluje jako mirno i opusteno ^^

    Novi post
    https://prettylittleadrianna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Nisi svesna koliko uzivam u ovim tvojim postovima. Ti delujes toliko fino i opusteno, iskreno mi je mnogo zao sto se nismo upoznale kada smo imale priliku u Knezu. Ali dobro, bice jos prilika nadam se. Nikada nisam bila u ovoj poslasticari, ali izgleda divno. Jedva cekam da se vratim u Beograd i obidjem sva mesta koja imam na listi (50% ideja su iz ove rubrike hahah). Super post ❤

    Novi je na mom blogu---
    http://mellowcent.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  5. jooj ovo mjesto izgleda preslatko :D

    https://alafolie-toinsanity.blogspot.com/

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)