Belgrade places #6: Ministarstvo kafe


Živela mesta sa lepom kafom i još lepšim enterijerom! Primetićete da vam samo takva i predstavljam. ☺ Pored ova dva kvaliteta koje Ministarstvo kafe poseduje, ne mogu a da ne spomenem njegovo krajnje interesantno i autentično ime.


Zanimljive su okolnosti pod kojima sam ,,završila'' na ovom mestu. Naime, instagram stranica @kaficarenje je organizovala giveaway, gde je nagrada bila dve kafe po izboru u Ministarstvu. Kafe. Izvukli su me, javili mi šta i kako, i ostalo je bilo na meni. Da odlučim kad ću da odem i iskoristim svoju kafastu nagradu. :D ☺


Slike su nastale još negde u januaru, tako da to opravdava novogodišnje ukrase. Mesto je ušuškano, mirno, sa dobrom muzikom i opuštenom atmosferom koja vlada. Još ako ste sa kul društvom, ili jednostavno uživate sami sa sobom, čitajući knjigu, novine ili obavljajući nešto na laptopu - nema sumnje, uživaćete.


Mene uvek obore s nogu sitnice koje zapažam na mestima poput ovog, a u Ministarstvu kafe to su fotografije na zidu i upadljiv svetleći znak. I ne znam kako su uvek sreća i slučajnost uvek na mojoj strani, ali često se desi da kada naiđem na mesto koje je vredno da završi u BelgradePlaces rubrici - ono bude (skoro) prazno!


Evo i cena,  rekla bih da su sasvim okej. Kvalitet i ukus kafe su stvarno izvanredni, tako da mislim da vredi svakog dinara. Recimo, u Kafeteriji je kafa 280-340 dinara (čini mi se), mada mislim da je u Ministarstvu kafe lepša.


Još jedan plus za MK je ljubazno i preegotivno osoblje! Devojka mi je izašla u susret kad sam joj objasnila da sam došla da fotkam malo i šank, u tom trenutku je pravila kafu za mušteriju i predložila mi da napravim neki dobar kadar i uslikam tako. ☺


I evo... Ovako je ispao taj kadar na kraju! :)

Naziv kafića: Ministarstvo kafe
Adresa: Strahinjića Bana 72a, Dorćol
Cene: Dodata slika gore; otprilike prosečne
Osoblje: gotivno
Enterijer: interesantan, sa puno zanimljivih detalja

Nađite me:
instagram @blog.girly.world (moj ,,lični'' --> @kompletan.andjeo)
mail: girly.world452@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/girlyworld07



8 comments:

  1. Mislim da ljudi koji zive u Beogradu (ili svakom gradu, uostalom) vecinom nemaju pojma sta sve ima u njemu. Bas smo o tome pricale sinoc moja bff i ja. Koliko puta sam bila u Beogradu, a tek sad shvatam koliko mesta nikada nisam obisla. Mislim da je poruka ove tvoje rubrike 'Kada pomislis da si video sve, onda znas da sigurno nisi.'. Sve u svemu genijalan post ❤❤

    mellowcent.blogspot.rs

    ReplyDelete
  2. Zanimljiv post!Mesto je predivno uredjeno,definitivno svracam kad budem otisla u Beograd ponovo!I svidja mi se sto izdvajas mesta koja su vredna dolaska i ispijanja kafe sa drugaricama :)

    https://sweet16blackpoetry.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  3. Wonderful place, like it.Great post, so nice and interesting. Like it.
    Have a nice weekend!

    Maleficent's blog

    ReplyDelete
  4. I love this cafe, its super cute!!

    Andrea//

    https://justohana.blogspot.com.es

    ReplyDelete
  5. Ovo mjesto izgleda predivno, baš za umjetničke duše, u Zenici ima slično, sa sličnim zidovima, stolicama i stolovima, ma samim ambijentom i mnogo mi se dopada :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ReplyDelete
  6. Preedivno izgleda ovaj kafić! Baš se mogu zamisliti kako pijem kavicu u njemu i pišem post, ambijent izgleda baš inspirativno! :D Hvala ti što si ga podijelila s nama, želim ti divan i produktivan dan :)

    Happy But Mess

    ReplyDelete
  7. Thanks for sharing your info. I really appreciate your efforts and I will be waiting for your further write ups thanks once again.!
    classy pen

    ReplyDelete
  8. ja volim tvoje postove i uvek posetim mesta koje i ti posetis, zahvaljujuci tebi sam videla i izlobu u institutut servantes :) ali ovo mi se ne dopada, a inace ne volim strahinjica bana. ali moram priznati autenticni kafic :)


    kako sam sredila svoj krevet
    https://highheelpoodl.blogspot.rs/2018/03/my-new-bed.html

    ReplyDelete

Da čujem vaše mišljenje. :)